Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2023 11:06 - Сложните българо-руски взаимоотношения в ситуация на война срещу Славянството
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1085 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 08.04 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Виждам че хората се вълнуват от новината за отменянето на 3-ти март като национален празник. Няма нищо изненадващо, това е напълно логично, особено след като България е приела паметници като този на снимката.

image
Почетна плоча - паметник във Варна, градинката под общината

Допълнително, това е логично, когато понятието „национална свобода“ и „независимост“ се изпразнят напълно от смисъл и съдържание. Това е напълно уместно и предизвикано, когато имаме на лице такива български патриоти, които хулят по Русия и поругават светлата диря, която е оставена в историята. Не казвам, че Русия е била винаги права, нито пък съвършена, но казвам, че има събития и явления от нашето общо минало, които имат свещен статут и не бива да бъдат поругавани с лека ръка. Уви, убедих се, че има обособена по численост група в България от хора, определящи себе си като патриоти, но такива, които изпитват неприязън към Русия, което проличава недвузначно, когато я споменават или с лошо, или нищо не казват. Забелязала съм ги, спазват желязно правилото - стане ли дума за Русия - или лошо, или нищо... и така цял живот! Правилото да говориш или само крайно отрицателно или да пренебрегваш е правило на враждебно настроените, които действат така, за да пресекат с нож изградените многовековни духовни и културно-исторически връзки. Тези патриоти считат, че България е велика и славна, без Русия и намирайки се във вражда с нея. Съжалявам, но тезата им не може да устои на проверката на времето, а също така и на поуките от миналото. България увеличи силата си и разцъфтя, защото излезе далеч отвъд границите си и се преумножи там, където бе приета, оценена подобаващо и разбрана – в Русь. Радостта и постижението на великото Българско Царство е че то преумножи себе си (посредством своята духовна идентичност и същност) в Руските земи и народ! Защото България е неразделна част от Славянското семейство, мисия и култура, а също така, защото само Русия (вкл. Беларус) бе готова да ни приеме на най-високо и официално ниво като равнопоставена дружествена страна и това го е доказвала на дела. България никога не е била, не е и няма изгледи да бъде равнопоставена на държавите от Запада, никога!!! Доказано нагледно във времето, за тези, които имат очи и съвест!
Истинско, неподправено и чистосърдечно уважение (на национално ниво) сме получавали от Русия и от Беларус; доброжелателност и дружба, произтичаща от дълбините на душата, като най-естествен повик на сърцето и съдбата! Третата държава е Унгария!

В противовес - от Запада получаваме категорично отношения на между господар и роб, master and slave relationship, това е! За мен от първостепенно значение са взаимното уважение, общуване в свобода и красота в постъпките един спрямо друг. Ето защо винаги ще възставам срещу разрушаването на тези свещени връзки и заменянето им с диктатурата на евро-атлантическия поробител, държащ в унижение народите по света, с особена изостреност - славянските.

Като пример, ще илюстрирам чрез живия спомен в България за Спартак. Паметник в негова чест има в началото град Сандански (като приветствие на влизане и излизане от града) - този славен тракиец, родом от този край, изключително благороден, силен, смел и свободолюбив, на когото коварната и подла римска империя не пожела да прости дръзновението да и се противопостави и го преследва в отмъстителния си плам до смърт, защото гнилата империя не прощава скъсването на нейните окови, не прощава на осмелилите се да живеят извън мрежата на мракобесните й нрави! Близо до Сандански се намира село Склаве. Местните жители ми обясниха защо е такова наименованието на това населено място. "Склаве" произлиза от "Славе" (Slavе), а slave, на английски (и съответно всички езици с латински корен) означава роб. Преданията гласят, че именно там великият тракиец Спартак е бил продаден като роб!!! Склаве, Славе, Slave, напомня с наименованието си допълнително, каква съдба са ни отредили англо-американските тайни общества - съдбата на поробени от тяхната власт! В тази връзка, добре е да почерпим поука как римската империя е третирала Спартак и как съвременната евро-атлантическа империя третира народите от Източна Европа! Да си направим изводите, защото събитията се повтарят! Разбира се, историята за Спартак напомня и за нравственото разложение на римляните, които се наслаждавали на гладиаторските представления, - "хляб и зрелища" за духовно осакатените, нехристианизирани души! Славна и трагична бе съдбата на Спартак, - този благороден, силен и благословен от Бога светъл тракиец, което проличава от свръх-способностите, с които е бил надарен, но бе погубен от римската империя, защото потърси справедливо полагащата се свобода за всички човешки същества!

Но да се върна на основната тема на тази статия, драги ми читатели!
Сърцевината на проблема се състои в това, че войната срещу Русия е война срещу България!
Човек трябда да размишлява над тази теза и самостоятелно ще изреди в съзнанието си множество от свидетелства и аргументи, доказващи тази ключова констатация.


За сведение на всички, които се интересуват относно въпроса за връзката на България със славянството, Рудолф Щайнер също е определял българите като неотменна част от славянските народи, в събр. съч. 173 ("Карма на неистината"), в 3-та лекция, Дорнах, 10 Декември 1916, той казва:

"Освен тези обединени в рамките на Австро-Унгария славянски народности имаме също така балканските славяни, прекарали дълго време под турско владичество, от което обаче те се отърсиха през последните десетилетия, за да основат отделни държави България, Сърбия, Черна гора и т.н. Вчера вече споменах за съществуващия извън тях и най-напреднал в духовния живот народ на полските славяни. Сега искам да насоча вниманието Ви върху най-важните подразделения, защото тези неща мога да ги развия само едно по едно. Във всички споменати славянски народи и народности живее онова, което вчера означих като единен основен народностен елемент и което именно е подготовка за бъдещето."


Във връзка с посоченото подтвърждение относно културно-духовната принадлежност на българите (отвъд българските граници, т.е. в разширен смисъл), понякога като контрааргумент, целящ да зачеркне славянството като устойчива характеристика и понятие, на което да се позоваваме и посредством което да тълкуваме задълбочено събитията и явленията, случващи се в историческата хронология на времето, - на нас ни се предлага четиво за генетични изследвания и хипотези, отричащи посочените взаимовръзки и всичкото това е поднесено в прагматично-интелектуализиран, материалистичен ракурс, разбира се, заквасен дълбоко в душата на неговите проводници с непризън към Русия и с упрек, че аудиторията е в грешка.

Относно посланието да се чете повече, искам да допълня, че четенето не е гаранция за правилно и праведно поведение. Дори Библията потвърждава това, като разобличава именно фарисеите и книжниците, които въпреки че са чели много, на практика са борци срещу Исус Христос и проследявайки Евангелските текстове виждаме как постоянно Го дебнат в засада, опитвайки се лукаво и "културно", въз основа на прочетеното (!), да Го нападнат и да Му попречат! Христос всеки път им дава достоен отпор и ги поставя на място, така дава пример и на нас как да се отнасяме към книжниците и фарисеите. Четенето без духовен стремеж е загубена кауза или в най-добрия случай нещо относително. Правилото, оповестено от Щайнер е абсолютно точно - за човек, поел по пътя на духовността, една крачка в познанието трябва да бъде съпътствана с 3 крачки в областта на моралността! Ето защо добавям от себе си че към четенето трябва да добавим и вътрешната чистота и одухотвореност на мирогледа по такъв начин, че да можем да различаваме, да разпознаваме, да се ориентираме правилно и най-важното - да имаме необходимите качества да прилагаме и да вливаме в живота прочетената мъдрост, която има действителна стойност и в името на която посвещаваме своите жизнени сили!

Още нещо от Щайнер, той ни предупреждава, че не малко книги са писани под водачеството на самият Ариман. На корицата може да има име на човек, но същинският автор е Ариман. Повече от ясно е какво въздействие има тази литература! Защото, какво правят някои хора от академичните среди, с титли, звания и написани книги зад гърба им? Някои се занимават с това да ангажират цялата общественост в България, да препълват конферентните зали за да ни обясняват, че, ние българите нямаме нищо общо със славянството, че "История славяно-българска" на Паисий Хилендарски е в същност "История славно българска", тъй като за славяни не може да се говори!, че нашата писменост не е също така славянска и в своята фанатичност стигат до там да ни убеждават, че Кирилицата трябва да я наричаме за най-правилно "Българица" и в никакъв случай, при никакви обстоятелства "Славянска писменост"! Не съм съгласна с тази пропаганда и инсинуация.
Между другото, тези същите многознайковци са от отбора, подкрепящ международната терористична криминално престъпна организация НАТО и с дейността си способстват за идейното, мисловно, волево пречупване на българския народ в посока водене на явна война срещу Русия.

image

Днес се води война срещу Славянството, то е на прицел и основна жертва! В тази връзка, от изключителна важност е да разбираме, че културно-исторически, цивилизационно и духовно, България е неотменна и много важна единица от Славянското семейство, което определя нашите морални задължения, задачи, мисия и естествен път на развитие, както е отредено от Божия Промисъл. Разбирайки към коя общност принадлежим, трябва да действаме и работим вдъхновено за укрепването на тази благословена идея.

Като такива, неизбежно сме свързани с Русия, която е ядрото на Славянството, при все това трябва да отчитаме, че различните славянски групи имат някои отличителни белези и характеристики, съответно, славяните не са еднородни, но са свързани с обща културно-историческа духовна велика задача, в основата на която е заложена идеята, че фактическото присъствие на Христос в тази общност трябва да бъде прославено и проявено в живота на споменатите хора по особено ярък, мощен и недвусмислен начин. Уточнение: понятието "Славяни" употребявам преди всичко в духовен смисъл, както е обяснявал Учителя Беинса Дуно и както е обяснявал в своите лекции основателят на антропософията Рудолф Щайнер за същността на бъдещата (шеста следатлантска) културна епоха - Славянската.

Забележка: Беинса Дуно споменава думата "Славяни" многократно в своите беседи и молитви, като категорично причислява българите към тази общност или клон от човечеството. В този ред на мисли, сългасна съм, че трябва да се чете... Полезно е да се изучат неговите молитви и да се преброи в колко от тях се споменават славяни, българи, руси. Полезно да се прочете в тома "Карма на неистината" с какво спокойствие и колко естествено авторът Рудолф Щайнер нарича българите ту "южни славяни", ту "балкански славяни", - славяни еднозначно. Разбираемо е защо с цялото си същество се противопоставям на опитите понятието "славяни" да бъде заличено от самосъзнанието и моралното чувство на българския народ!


Ясно е, че при такова изложение на защитаваните възгледи, отварям спор. Но не желая да обезсърчавам читателската аудитория, а да я насърча да приеме, че срещата на противоположни позиции е неизбежна, в дадения случай и е много важно, рицарите на Истината да дерзаят, да излъчват своите морално, духовно-научно подплатени убеждения, изводи и анализи, защото в противен случай - финансово и порочно подплатената страна ще вземе надмощие с пагубни последици за нашия общ колективен живот.

Напълно разбирам изтощението от полемиките, защото в повечето случаи изглеждат безрезултатни и/или разочароващи. Но все пак искам да те насърча да се дава гласност на потъпканата Истина, защото от отсрещната страна са много продуктивни и активни, с цел преформатиране и преобразуване на основополагащите концепции на хората от народа, изграждащи цялостен мироглед.

Повече от ясно е, че съвременният най-разпространен мироглед, който ни налагат, буквално трамбоват в главите е този на прекъсване на всички връзки с Русия и подклаждане на такова настроение на душата, в което да цари пустота или презрение към всичко, което би ни свързало в положителен смисъл с този народ и общност. Това постигат по най-лукави, подмолни и префинени начини, понякога уж миловидно и със загриженост за нашето добруване, ни призовават да не се делим на "фили" и "фоби". В същото време обаче, това е прикрита русофобия, замаскирана. С този уж разумен и уж премерен призив, те атакуват толкова крехкия и уязвим светъл импулс на духовна обич и подкрепа между нашите близки народи (носеща надежда, градивност), искат да изтръгнат от душата на българина "филството", което означава обич, заклеймявайки това вътрешно убеждение като порок (интересно защо не забраняват и другите форми на "филство" като философията, филологията, в които също е застъпена идеята на проява на обич към нещо значимо). В същото време не дават гласност на целенасочената агресивна русофобия във всичките и форми и проявления, което само по себе си е престъпление срещу човечеството..., и че без "филите", които поне малко да внесат равновесие, здравомислие и разширяване на начина на мислене, посредством приемането (било то пасивно или активно), ние всички ставаме организирани заговорници срещу идеята за Славянството и срещу централните носители и представители на този импулс, даден от Бога, по рождение и впоследствие развито съзнателно в живота. Всеки ден ще назидават, че "филството" е някакво особено тежко престъпление, с което преследват споменатите им цели, а колко хора се замислят, че това е мисловно потисничество, мисловна агресия и подла манипулация, във вреда на народа и отклоняваща ни от отредения ни път на развитие по Божия воля и Промисъл!
Казано с други думи, разяснявам, че няма как да призовават да не се делим на "фили" и "фоби", след като самите те не правят абсолютно нищо за прочистването на обществено пространство от "фобията", приела многостепенни и всеобхватни форми; те всъщност са играчи от отбора на фобите, но спазват правилото за притворство в прокарването на своята тоталитарна доктрина.

С този нагледен пример исках да илюстрирам колко тонове организирана атака се изипва насреща ни и ние по някакъв начин трябва да устоим, да издържим индивидуално и съвместно и да вдъхнем светлина на търсещите... Защото нещата не са такива, каквито целенасочено и преднамерено ни втълпяват.

А аз все така вярвам, че българите са пазители на древна мъдрост, която ще ни изведе на прав път, въпреки препятствията.

image

Рудолф Щайнер е дал една много важна лекция, в която обяснява какви ще бъдат отличителните характеристики и особености на бъдещата културна епоха, Шеста, следатлантска. Но преди да направи тези ключови разяснения, основателят на антропософията посочва, че за всяка бъдеща културна епоха, почвата се подготвя от предшестващата я епоха; напълно логично е, да осмислим факта, че подготовката за тази бъдеща епоха, която все още не е настъпила, тече СЕГА, в настоящ момент; допълнително, още сега задълбоченият духовно-научен изследовател вижда нейните кълнове, нейният зародишен стадий, нейните семена - крехки и нежни, но изпълнени с колосални жизнени (етерни) сили и потенциал, защото тяхното разцъфтяване предстои.

Лекцията е от GA 159 - 13, (вж 1), там се казва следното:

“Земната еволюция в следатлантската епоха най-напред се продължава от културата на древноиндийската цивилизация. Тя е последвана от древноперсийската епоха — редно е да има малко или много разяснения, но няма нужда сега да задълбаваме в това. След това идва египетско-халдейско-вавилонският културен период, после — гръко-римският, а сега — и нашата Пета следатлантска епоха. Всяка от тези епохи е трябвало, от една страна, да култивира определени форми на култура и на духовен живот, предимно свързани с външния и видим свят.

Но всяка епоха в същото време трябва да подготви в зародишен етап и онова, което ще последва в предстоящия културен период.

В утробата на древноиндийската епоха, както се подразбира, се е подготвяла културата на Древна Персия; по времето на древноперсийската култура се е подготвяла тази на египетско-халдейската епоха, и тъй нататък. Нашата Пета следатлантска епоха трябва да подготви идващата Шеста културна епоха. Задачата ни с духовната наука не е само да придобием духовни богатства за себе си, такива за вечния живот на душата, но и да подготвим онова, което ще съставлява съдържанието, особената външна задача на Шестата културна епоха. Така е било през всяка от следатлантските епохи.

(…)
Нашата епоха в хода на нейното развитие ще развие и разгърне съзнателната или духовната душа. Но онова, което ще даде облика на външната култура през Шестата епоха, нейното съдържание и характеристика, трябва да се подготви отрано. Много характеристики на Шестата културна епоха ще са напълно различни от тези през нашата епоха. Могат да се посочат три особени черти, които трябва да бъдат пренесeни в сърцата ни в Шестата културна епоха. И това е нашата задача — да ги подготвим за тази Шеста епоха."

image

Следователно, цялото съвременно човечество носи отговорност за начина по който се подготвят условията за разгръщането на бъдещата кутурна епоха! Струва ми се, че от първостепенно значение имат флагманите на човечеството в настоящ момент, през текущата 5-та следатлантска епоха (Германия от една страна и Западът, от друга) и народите, определящи се като Славянски, с особено изострен поглед към бъдещето. Защото самият Щайнер нарича тази бъдеща епоха именно така - "Славянска" и макар че по разбираеми причини насочва вниманието преимуществено върху Русия и съответно руския народ, той многократно споменава Славянските народи, което означава, че Русия няма да се прояви в солово изпълнение, а заобиколена, в съдружие и унисон с групата Славянски народи, които тя обединява около себе си, а те, от своя страна, ще гравитират около нея, ще действат заедно с нея, в една обща, хармонична композиция.

Кои са тези Славянски народи?
Въпросът на някои може да прозвучи нелеп, но уверявам ви, в моята мила родина се водят спорове на тази тема. Затова питам - кои са тези Славяснки народи, поименно.

За една отличителна характеристика на славянските народи Р. Щайнер споменава в GA 93-19:

"Както американските, така и славянските народи са раси, които имат да изпълняват своята задача в бъдеще, раси, които все още стоят в началото на своята национална мисия. Основната характеристика на славянските народи е изразена в тяхната духовна предразположеност. Опитайте се да разберете славянската култура и вие ще откриете че тя клони към духовна култура, че нещо духовно расте там."

Не е ли вредно явление определен народ, принадлежащ към тази група, да се отдели от нея, обявявйки се чужд на тази общност и нямащ нищо общо с идеята? И ако направи тази крачка встрани - не означава ли това абдикация от задълженията, моралния и духовен дълг пред собствената съдба, еволюционния път на собствения народ и изпълнение на волята Божия (защото Господ е този, който определя кармичния път на всеки човек, народ, малки и големи общности, обединени около една обща свещена идея) ?
Може ли един народ самоволно да се отрече от своята духовно-културна принадлежност и характеристики, поради напълно преходни, политизирани, идеологизирани, суетни и егоистични мотиви, без притеснения за последствията от допусната грешка в методите и подхода за анализ на този толкова важен въпрос?



Отговорното отношение изисква допълнение и разяснение как световното зло ще бъде преборено и преодоляно, по-конкретно във връзка със световното господство и хегемония. Лично го чувствам като задача да го опиша по-обстойно, но ако трябва сега да се маркират няколко ключови момента, то те са:

1. Каква е ролята на България в случая и какво можем да направим ние българите (във връзка със събитията)?

2. Добре е да се отчита фактът, че на Русия още не и е дошло времето и трябва да проявим и разбиране и търпение, защото преждевременните неща не са добри. В настоящ момент тече 5-тата културна епоха, под водачеството на Германия, от една страна, и на англо-американския свят, от друга. Бъдещата 6-та културна епоха, Славянската вече е спъната в развитието си с това, че Германия, която трябваше да има положителен принос за човечеството, която трябваше да развива, отработва потребните за нашето време качества за душата, за съжаление не го прави, защото е спряна в духовното й направление, следователно е сериозно спъната в мисията й и не дава необходимите плодове. Германският дух е поразен, в значителна степен, това не е добре и за бъдещата епоха, защото по този начин се губи положителната приемственост, възниква въпросът на каква основа като достижения и ниво ще стъпят следващите, които ще поемат щафетата за водачество? Посредством отстраняването на Германия от авангарда на човечеството, остават англо-американските кръгове на влияние, власт и контрол, които за жалост имат ролята на противодействие и противоборство, зад тях стоят черни окултни общества. Така, в следствие на текущата война на всички нива срещу Славянските народи, можем да предположим, че благополучното развитие на бъдещата култура, 6-та по ред, е поставена под голям въпрос, тъй като има застрашаващи фактори, които могат да нанесат трайни, да не кажа фатални последствия. Можем да предположим, че за същите народи, намиращи се днес под гнет и на прицел е важно да се съхранят и да продължат еволюционния си път, а не да бъдат пораженчески заличени, като понятието "славяни" бъде напълно лишено от смисъл, съдържание, завет и цел.

3. Въпреки това, лично аз имам множество примери, които свидетелстват за неподправено и уникално благородство, великодушие, сила и красота, налични в руската народностна душа! Много от тези примери са пръснати из различни публикации, статии, отзиви и коментари, но това са примери, на които трябва да се обръща нужното внимание, да се изучават, тълкуват и не на последно место, трябва да изпълним сърцата си с любов, съпричастност, състрадателност, които да се проявяват в адекватна за изпитанията на Времето ни помощ и подкрепа; а също така да подготвяме почвата за изграждане на братство между человеците и народите, което е една от характеристиките на Славянската епоха.  

4. Пипарлив въпрос, който умишлено прескачам в анализите си е, че определени души са склонни към проявление на русофилство, а други - на русофобство, това има духовно обяснение като първопричина. Има връзка с бъдещето разделение на човечеството на две раси - зла и добра; има връзка и с това, че основоположникът на антропософията д-р Рудолф Щайнер нарича руския народ - народът на Христос.
Това са мои лични размишления и изводи.



Автор: Юлия Радойкова


(1) - цялата лекция тук: https://www.otizvora.com/2022/08/6498/podgotovkata-za-shestata-epoha/?fbclid=IwAR2dwTYwGUoRHoXoadKh_iO05X2CUDe1_4Zr4_rfn-Ayp5oGGFCG0PFTeBo


Свързани статии от блога:
"
Важна молитва във връзка със събитията в Източна Европа"
https://radoykova.blog.bg/drugi/2022/04/25/vajna-molitva-vyv-vryzka-sys-sybitiiata-v-iztochna-evropa.1815253

"
Българо-руските отношения (свободни размишления)": https://radoykova.blog.bg/drugi/2023/04/10/bylgaro-ruskite-otnosheniia-svobodni-razmishleniia.1863558

"Алтарь русско-болгарских отношений": https://radoykova.blog.bg/drugi/2023/04/19/altari-russko-bolgarskih-otnoshenii.1864817

и други, ако разгледате блога.

С нами Бог.




Гласувай:
1




1. svetlan07 - Привет Юле, за народите определяни ...
03.08.2023 11:58
Привет Юле, за народите определяни като славянски можем да говорим единствено като слявяноезични народи. Такива, които имат в основата на своя език общ корен. Самата етимология на думата славяни произлиза от Слово, от такива хора, на които е дадено Словото и те живеят спрямо него. Не случайно единствено в славянските езици имаме и друга дума - немци, за западните ни събратя с които нашите деди са съжителствали, и не случайно етимологията на тази дума е ням. Такъв който очевидно не резбира и не живее според Словото (видно и до ден днешен, масовия представител на тези народи, поне).

По отношение на южните славяни, към които принадлежим и ние, българите, всеизвестно е от историографски, фолклорни, етнографски, лингвистични, археологически източници, че тук географски е мястото на което се приема Христовата вяра и за това има обработена почва още от времената на нашите предци, т.н. траки, местното автохтонно население. Интересен факт, е че една част от него, тази елинизираната, остава с езика си в предходната - гръко - римска културна епоха, а друга (хърватите, днешните румънци, власи, например) се латинизира, докато тази оСловенената дава своето разбиране за живота на североизток - към Киевска Рус. Та корените, ядрото, душата е тук, не там. Те са плътта, защото са по-многобройни, но душата, извора е тук, не там. И в този смисъл имат още (вдино и от настоящите събития) да се оСловенят, защото за момента не показват, че са оСловени (и руснаци, и беларуси, и малоруси - украинци). Когато се обърнат те към душата (защото тя е тиха и кротка, а не буйна и гръмогласна), тогава ще продъжли и този процес. Дотогава ще играе Божията тояжка.

И от нас има какво да се иска, и да се покаже. Полека лека, аз нямам съмнение в това, ще дойде и това време. Дълготърпение.
цитирай
2. radoykova - Здравей, Светлане!
05.08.2023 13:03
Благодаря ти за интересния и познавателен коментар!

Да, разбира се, запозната съм с идеята от Преподобна Стойна, че България е душата, а Русия - тялото, но на този етап се придържам към по-умерена позиция. Българите трябва да разбират своята значимост и да имат национално достойнство в тази връзка.
Не трябва да пренебрегваме че действителността показва че тези разговори за водачеството и централната роля на българите могат да се водят само в рамките на нашия етнос, но когато човек застане да говори с достойство и дълбочина за България във връзка с духовността и текущите събития, пред чуждестранна аудитория, четяща Щайнер, например, - реакцията насреща е относително обезсърчаваща. Съжалявам да го кажа и може да прозвучи грубо, но ако трябва да съм кратка в изказването - България в момента не е уважавана от международните духовни кръгове, не я зачитат в анализите, пренебрегват и прескачат името ни, сякаш не съществува такъв народ. А стане ли дума за Балканите, ще споменат Гърция, ще споменат Сърбия, но ние, българите, сякаш сме в отвъдното за тях! И ако повечко ги натиснеш да включим и България в анализите и дискусията, тъй като е важно, - като нищо ще ти кажат насреща нещо подобно на това което Ритър Скот каза в интервюто при Карбовски за положението на българите. Забележи - той даде много малко ефирно време на нас българите, изобщо да ни обсъжда, поведението бе - нека да съм ясен, точен и кратък и да затваряме темата, защото не е интересна. Отношението към България е такова. И това много ясно проличава в международните форуми, посветени на атропософското познание. Кои сме ние, аджеба, та да си споменаваме името като народ?

А относно присъдата за руския народ, че бил изостанал, ще кажа, че не споделям тази констатация. Съгласна съм, че много неща от тяхната действителност и политика подлежи на критика, по много въпроси сурова такава, но това не зачерква красотата, благородството и потенциала, с които са щедро надарени при това във връзка с проявлението на Христовия импулс и Учение.
цитирай
3. radoykova - до Светлан (продължение)
05.08.2023 13:15
Допълнително, трябва да се отчита факта, че се проведе кампания по дискредитиране на Учението дадено от Беинса Дуно пред международна аудитория. При което ББ не се включиха в директен дебат за да защитят неговото добро име и велик принос. Това усили колебанията на резервираните до толкова че да махнат с ръка и да изберат позицията на пренебрежение.
Като добавим, че темата за приноса на българите по линия на богомилството, прераснало в последствие в катаро-богомилско движение - не е доуточнена и доизяснена пред чужденците..., пък и за жалост, на държавно (институционално) ниво, ние сме народът прокудил и изпъдил тези велики Божии посланници...,
и като добавим реалностите на провежданата от България политика,
получаваме, каквото получаваме, ще бъда директна - голяма доза неуважение на национално ниво.
Малко са проницателните и одухотворени разбирачи и познавачи като Дмитрий Лихачьов, които имат душевно-духовната способност да оценят България по достойнство и да оповестят тези данни публично, но просветителските им трудове биват, в значителна степен, пренебрегнати. И така, остават малцина тези, които с необходимата обективност и проницателност разбират какъв е еволюционния път на българите във връзка с Християнството.
цитирай
4. radoykova - до Светлан (продължение - 3 част)
05.08.2023 17:07
Важно допълнение към дискусията. За сведение на българите, тази година, по случай националния ни празник, 3-ти март, Лукашенко тържествено и официално поздрави българския народ! Доказателство: https://www/notifikacii/2023/03/03/lukashenko-ni-pozdravi-za-3-ti-mart-za-bylgariia-i-neinata-nezavisimost-sa-se-borili-i-belarusi.561989

Така е и по повод честването на националните празници, именно от Руското и Беларуското посолства поднасят венци и цветя пред историческите паметници, и изразяват чувства на почитание и уважение към нас!

Да напомням ли кой спаси българските моряци, когато започна СВО, 2022г? И как им заповядаха да не оповестяват кой?! Руснаците ги спасиха, докато другите военни сили ги обстрелваха, а българското правителство ги остави на произвола.

По случай тушенето на пожарите в Гърция и помощта на Русия, хубаво си спомнихме кой потуши пожарите в България в Старозагорско преди години!

И прочее, и прочее. Следя и културната програма на руското представителство в България, няма да изпадам в подробности, защото искам тези инициативи да просъществуват и занапред - уверявам ви, че Русия не ни е обърнала гръб, напротив - отворена е за културен обмен и от своя страна способства за поддържането на добри двустранни отношения. В духовен план, от страна на Русия също има търсене, насочено към нас. Така че всичко зависи от нас самите и проблемът в нашите двустранни отношения идва от страна на България!

На страничката на Руското Посолство в България, можете да видите кадри от снимки, направени тази година, с колко много цветя, почести и благопожелания ни е обсипвала Русия, понякога съвместно Беларус. Българи, вижте какво значи уважение към нас, нашата история, самобитност, култура и значимост като родствен братски народ! Изводът е ясен, налага се да се повторя, на официално, най-високо равнище, държавите, които са доказали своето ужавение и най-добро благоразположение към нас, българите, са три държави на света - Русия, Беларус и по други съображения - Унгария!!!
цитирай
5. svetlan07 - Разбирам, че малко изводи са нап...
06.08.2023 15:16
Разбирам, че малко изводи са направени от тази (и не само) война.

Грешка беше включването ми.
цитирай
6. krumbelosvet - Славяните се появяват многобройни от "нищото"
23.08.2023 15:33
Славяните се появяват многобройни от "нищото", в което са изчезнали многобройните траки. И едните и другите трудно се обединяват, както е отбелязал Херодот за траките.
Славяни и траки никога не са се срещали. Никой не се е срещал със себе си.
Славяни е новото име на траките, като и двете са дадени от съседите елини - ловци на лесна плячка роби от разединените села и племена. Смяната на името, вероятно се дължи на естественото развитие на езика, или от нови пришълци у "кръстниците".
Склонността към разединение не е изчезнала. Но и обединяването се среща, у "царските скити" например, едноезични с траките, както и у Одрисите. Както и Иван Грозни с голям зор и тежка сопа обединява руските градове, плюс Волжка България...
ПП: Интересно как и защо се сети Путин да каже, че Спартак е българин. Интересно е също, че след като получи подарък българска носия, Мория Захарова заяви, че "България се намира под ОСОБЕНА ЗАЩИТА от Русия". Как никой не посмя да тиражира и да коментира тоя факт.
Няма нито един факт, който да свързва названието Славяни със словото. Това е романтична измислица.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 278939
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386