Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07 16:24 - Бунтът на Евгени Пригожин не е метеж, нито майдан, а изтичане на гнойта, пукаща се от цирея
Автор: radoykova Категория: Политика   
Прочетен: 123 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 05.07 20:39


За характера на процесите и хода на военните действия, за Пригожин, за Лукашенко във връзка със събитията, случили се на 23-24-ти юни 2023г., мое лично мнение:

Проблемите в ръководството, управлението, отчетността, отговорността, последователността, лоялността, честността към руския народ - неговото настояще, бъдеще и начин на развитие са в основата на поставените въпроси, вследствие на което неизбежно се ражда бунт в душата на онеправданите, предадените и измамените. Дори и да няма Пригожин, тръгнал на поход на "Справедливостта", този поход е в съзнанието на всички, които желаят справедливост и честност в обществения ред и отношения, но реалността сочи пълното отсъствие на тези морални категории.

Всички ние живеем в една лъжа, изфабрикувана от властите, бюрократичния апарат и съучастието на отделни хора в обществото. И както и някои да наричат Пригожин, демонизирайки личността му до крайност в този преломен момент, след случилото се (а всъщност много хора бяха доволни от дейността му преди това), за мен очевидният факт е, че този човек направи многобройни публични изказвания и обръщения чрез директни видео или аудио записи и интервюта, в които задаваше своите въпроси, отправяше молби, правеше забележки, търсеше отговорност, даваше предложения, предупреждаваше, информираше за реални сведения като свидетел и пряк участник в тези събития, понякога псуваше, жалваше се, критикуваше, но важното е, че посредством всичко това той поставяше много въпроси, всички от които актуални и спешни за разрешаване и като цяло информираше за детайлите във връзка със случващите се събития, разбира се през неговия прочит и поглед на нещата, но и този частен (пристрастен) анализ се оказа ценен на фона на ширещата се дезинформация във всичките и направления.

Не ми харесва фактът, че с Пригожин не беше разговаряно лично и директно и отсрещната страна не даде директен отговор, за който имаше на разположение месеци наред като (вече изтекло) време, включително за размисъл и подготовка на своя аргументирана и обоснована реплика на публично повдигнатите въпроси с адресат, но уви, обществеността отговор не получи! По същия начин народът няма да получи обяснение за наличните противоречия и съмнителни действия, които, меко казано, не вдъхват доверие относно онези властимащи, които иначе увличат цялата нация в идеята за единство и взаимно укрепване (консолидация), но без наличната здрава основа за това. Винаги, когато има лъжа, подлост и задкулисие - неминуемо ще настъпи разкол в обществото, неизбежно, защото никога няма да успеят да склонят всички хора да се преклонят пред неправилните сили, независимо от това, че според земните закони те са водещата, доминираща сила. Но според Божиите закони, принципът е противоположен - Доброто е първоисточникът, творческата и съзидателна сила, даваща смисъл и поддържаща живота!

Ясно е, че именно ултра-турбо-патриотите, подкрепящи официалната версия на официалния представител на властта, изливат кал върху Пригожин, но нима те наистина забравят, че ЧВК "Вагнер" съществуват и действат с разрешението и подкрепата на самата власт. По този начин, въпреки че се нарича частен клуб, той е продукт и творение на ръцете на самата върховна власт в страната. Въпреки това обаче същата власт дава знак, че на съвсем справедливите, адекватни, уместни въпроси на потърпевшите граждани няма да бъде даден отговор, а вместо това ще получат насочена артилерия срещу тях. Ето това е обезпокоителното, когато свикваме с идеята, че властимащите не дължат отчетност, прозрачност в действията, директен отговор и обяснения за извършените действия, дори когато зад тези решения стоят мрачни и покъртителни данни за отнети човешки животи.

Без да изпадам в подробности, Пригожин отправи своите остри обвинения, изискващи възможно най-отговорно и ясно обяснение. Игнорирането на повдигнатите обвинения от страна на адресата, посредством мълчание, пренебрежение и потръпкване, а също така целево пренасочване на вниманието към други теми и настроения, дава индикация, че силите, държащи лостовете на властта не ценят човешкия живот, не поемат отговорност за допускането на неоправдани жертви, а също така за констатираната слаба и/или липсваща ефективност и резултатност на водените военни действия, които освен всичко друго, се проточиха твърде дълго във времето.

image
Белоруси в национални носии

Моят герой - беше и все така остава Лукашенко, той наистина е "Батька", т.е. "Бащица" и "Старши" за своя народ, защото за разлика от другите му колеги по длъжностна характеристика, Александър Григориевич се грижи истински за човешкия живот, цени живота, неприкосновеността и сигурността на всеки човек; той е искрен миротворец, а не преструващ се псевдо такъв; и всичко при него е истинско, в което се корени неговата устойчивост и стабилност! Лукашенко проявява бащинско, грижовно отношение към своя народ; той е баща, а не предател! Разбира се, не е изненадващо, че Лукашенко предложи мирно решение в тази опасна, конфликтна ситуация и по този начин помогна на своя ближен и на голямата група засегнати, а престижът му на световната сцена само се повиши. Силно се надявам, че народът на Беларус цени своя президент, който се застъпва за народа си, води достойна и благочестива политика и по този начин се отличава! Пожелавам на Беларус възход и всеобщо повдигане, защото го заслужават - с достойно поведение и разумност, много порти се отварят! Пригожин намери своята нова добра (спасяваща го) възможност, Лукашенко също. Така, со благо, со кротце се предотвратиха страшни кървави и също толкова безрезултатни (за търсената положителна промяна) сблъсъци.


За да разтълкуваме във вярна посока същността на бунта на водача на ЧВК „Вагнер“, трябва да се запознаем, поне бегло, с биографията му.

Евгени Пригожин е човек с богат житейски опит. Проследявайки хронологията на текущия му земен път, става ясно, че той е много деен, активен човек, който не се спира, не буксува, а е винаги в динамична прогресивна посока на растеж и развитие. Допълнително, оставам с впечатлението, че е белязан да успява в живота, да оцелява и да спасява себе си, да пребъдва, да открива нови възможности и в споменатата движеща се динамика на събития и ситуации около него да реализира себе си и своя потенциал. Прави впечатление на човек, целещ се на високо, а също така на човек, който намира необходимите покровители и влиятелни сили, които да му пазят гърба, за да жъне успех впоследствие. Разбира се, нивата, която той толкова активно разорава и обработва е в сетивния физичен свят, света на бруталния и суров, безпощаден материализъм.
Не се наблюдават признаци на религиозност.
И ето тук е основополагащият въпрос за самоопределяне – когато човек изцяло действа, чувства, мисли, с една дума – живее по законите на материалистичния мироглед, той има възможност действително да успее в набавянето на материални блага и съкровища, да получи от всичките блага и разкош на земния свят, по простата причина, че текущите земни условия предлагат свръх-материалистично съществуване, като наложила се тенденция, установен ред, очаквания от обществото и отъпкан, трамбован път, по който редовият гражданин да поеме. 

Но когато човек направи решителна крачка към Бога, което означава да има стремеж да въплъти Христовото Учение в своя живот, ежедневно и ежечасно, тогава идват големите изпитания, пертурбации, дълбоки проблеми и прочее, изискващи нови качества и добродетели от човека, поел вече по стръмния, тесен, далеч по-труден път. Следователно, насочвам вниманието Ви, драги читатели, че въпросният герой още не е достигнал до етапа - търсене на съкровища на Небето, които молец не яде, ръжда не ги хваща и крадец не може да открадне. Търсене на съкровища в Африка – това е широкият, царският път за един човек, това е живот по законите на материализма, ето защо мнозина успяват на това поприще! Въпросът обаче е, кога човек ще впрегне целия си наличен потенциал, дарби и качества за служба на Бога! Когато направим този решителен акт, това ще е повратната точка за нашата лична съдба, съдбата на народа, сред който работим, съдбата на човечеството, мирозданието и цялата Вселена!  Ю.Р.
----------------------------------------------------------------------------
 
На русском языке, часть изложения:

О действительности процессов и ходов военных действий, о Приогожине, о Лукашенко - мое частное мнение:

Проблемы в руководстве, управлении, отчетности, ответственности, последовательности, преданности, честности перед русском народом, его настоящем, будущем и пути развития - есть сердцевина выдвинутых вопросов, в следствии которых, неизбежным путем в душе обиженных, преданных и обманутых порождается бунт. Даже если не будет Пригожина, отправившийся в поход "Справедливости", этот поход в сознании всех тех, которые желают справедливости и честности в общественном порядке и взаимоотношений, но действительность указывает на тотальное отсутствие данных нравственных категорий.

Мы все живем во лжи, которую фабрикует власть, чиновнический аппарат, а также соучастие индивидов в социуме. И как бы вы не обзывали Пригожина, демонизируя до крайностей его личность в данный сублимный момент, после совершившегося (а ведь до этого многие довольствовались его деятельности), для меня остается очевидный факт, что данный человек делал многократные публичные выступления, в которых задавал свои вопросы, критические замечания, отметки, делал предложения, предупреждения, оповещал о реальных данных в виде очевидца и прямого участника данных событий, иногда ругался, стенал, жаловался и прочее, но важное что он поставил множество вопросов и сообщил об очень тревожных данных, которые ответ не получили!

Мне не нравится что с Пригожином лично и директно не разговаривали, и не дали прямой ответ, а для этого у ответной стороны были месяцы в наличности, включительно для раздумья и подготовки. Так же как и сами люди не получат объяснения за наличные противоречия, сомнительные действия, которые, мягко говоря, не вызывают доверия к тем, которые иначе втягивают весь народ в идею единства и взаимного укрепления (консолидации), но без надежной основы для этого. Всегда когда есть ложь, подлость и задкулисие - неминуемо будет раскол в обществе, неминуемо, потому что никогда не возможно убедить всех кланяться неправильным силам, не смотря на то, что по земным законам, они главенствующие. Однако, по Божьим законам - дела обстоят иначе.

Понятное дело что поливают грязью Пригожина именно турбо - ультра патриоты, поддерживающие официальную версию официального представителя власти, но неужели они в данный момент забывают что ЧВК Вагнер существовали и осуществляли деятельность благодаря разрешению и поддержки той самой власти. Тем самым, вопросный частный клуб, хоть и частным называется, но он продукт и творение рук той самой верховной власти в стране. В добавок, однако, та самая власть дает знак понять что на вполне справедливые, адекватные, актуальные вопросы пострадавших - ответ не будет предоставлен, зато артилерия навстречу - гарантированна.

Мой герой - был и остается Лукашенко, он "батька" действительно, потому что он, в отличие от других своих коллег по должностной характеристике, заботится о человеческой жизни по-настоящему, дорожит жизнью, целости и сохранности каждого человека; именно он чистосердечный миротворец, а не притворный; да и все у него такое настоящее, в чем и его устойчивость и стабильность! Лукашенко проявляет отцовское, заботливое отношение к своему народу, он отец, а не предатель! Конечно что не удивительно что именно Лукашенко предложил мирное разрешение данной опасной, конфликтной ситуации и тем самым он помог ближнему и многочисленной группе товарищей, а его престиж на мировой сцене только вырос. Я сильно надеюсь что белорусский народ ценит своего президента, который стоит горою за людей, проводит достойную, благочестивую политику, чем очень ярко отличается! А также желаю восхода Беларуси, потому что они этого заслуживают - с приличном поведением и разумностью - многие врата открываются!


Гласувай:
21. radoykova - "Лучше умереть Героем, чем жить пид*pacoм" — Евгений Пригожин
27.08 09:25
във видеото тук: https://t.me/n_w_order/16078
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 236025
Постинги: 140
Коментари: 226
Гласове: 322