Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03 13:43 - Лек при разразилото се противоборство срещу християнските символи, знаци, свидетелства и основополагащи постулати
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 213 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 12.03 14:02


Привет, привет, драги читатели, и днес се налага мое екстренно включване по актуално засегнатата тема за наличното противоборство срещу християнските символи, знаци, свидетелства и основополагащи постулати.

Първо ще започна с една житейска история, която е съвсем реална. Имало един мъж, българин по произход. В неговия житейски мироглед, пуснали дълбоки корени две направления на мисълта и страстта, при това неизменно, устойчиво и силно афектирано: първо, той мразел Русия, руснаците и всичко руско и второ, мразел Турция и турците. Учудваща комбинация, рядко срещана (направо екстремна, да се чуди човек как е възможно?!), но експертизата сочи именно тези 2 симптома, при това ярко изразени в живота на тази личност! Същият този човек имал две деца. Когато те пораснали, синът си намерил избраница, а дъщерята - избраник, всеки от които обвързал трайно съдбата си по този начин. Така, зетът по национална принадлежност и самосъзнание се оказал български турчин с турско име, а снахата пък се оказала с руски корени, трайни връзки с Русия и руския народ и отчетливо изявени славянски черти на лицето, по такъв начин, че откъдето и да я погледне човек, самата тя да напомня за Русия! Ах, ах, ах, каква ирония!... Мъжът толкова мразел и турците и руснаците, а се оказало, че по неволя и напълно неочаквано за него стечение на обстоятелствата - той се свързал наследствено, съдбовно, битово, ментално и душевно именно с тези два народа. Впоследствие се появили и внучета, той им се смеел и им пощипвал алените бузки...
Край на историята.

Сещате ли се защо ви я разказвам именно сега и във връзка с оповестената тема? Намеквам, приятели, намерквам, че този, който днес води яростна битка срещу фундаментални методи в християнството като силата на Словото и посланията в Библията и другите добре познати традиционни стълбове, служещи за просветление, пречистване, повдигане, опознаване на Бога, укрепване в духа и вярата (сами по себе си са множество, всяко от които значимо и незаменимо), посредством отрицание и поругаване, - си предизвиква на главата, предизвиква Съдбата, Вселенската Мъдрост да се намеси и да му покаже ясно, нагледно и реално, действителното съществуване на посочените свещени дарове, постулати и закони, по силата на които всичко се движи, расте, развива се, продължава пътя напреде, според както е Божият промисъл, воля и изявена любов към човечеството!

Мъдрият извод от илюстрираното е човек да внимава какво и кого мрази неистово силно със страст при това необосновано и в несъответствие с Правдата, Истината, Доброто, Мъдростта, Добродетелта, защото подредбата на събитията, вселенската мъдрост ще поднесе своя урок, знамение, поучение по дадения въпрос, при това съвсем конкретно. 

Всички сме свързани помежду си като човеци и живеем в условията на причинно-следствените връзки.


За интересуващите се, предлагам допълнително четиво от Константин Златев с повествование какво е казал Учителя Беинса Дуно за Библията. Вторият е ползвал редовно Библия във варианта на нейния цариградски превод на български, като е посочвал извадки от нея и е предлагал тълкувания в изнесени от него беседи през годините. Материалът е тук:

https://petardanov.com/topic/10109-iii-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0/#gsc.tab=0

Хубав ден от мен! Бог с нами,
Ю. Р.

Свързана тема - предходната.




Гласувай:
2



1. turnert862 - Моля да ме разберете правилно! Аз ...
12.03 16:40
Моля да ме разберете правилно! Аз нямам нищо против вашата вяра и религия, дори напротив колкото повече просветени. Толкова по - благ и смислен е светът около нас . Защото който се е отдал на бог не може да изпитва омраза към никого. Аз просто се опитвам до колкото мога да споделя доброто от наученото. Всъщност в момента все още се уча.
цитирай
2. radoykova - отговор
12.03 16:51
turnert862 написа:
Моля да ме разберете правилно! Аз нямам нищо против вашата вяра и религия, дори напротив колкото повече просветени. Толкова по - благ и смислен е светът около нас . Защото който се е отдал на бог не може да изпитва омраза към никого. Аз просто се опитвам до колкото мога да споделя доброто от наученото. Всъщност в момента все още се уча.


Здравейте! Моля ви, по никакъв начин не е било адресирано към вас, приемете посочените държави за съвсем произволни, бих могла да спомена Мексико и Австралия на тяхно място, например, но реших да се придържам към реалната фактология по нашите географски ширини, за да е достоверно и актуално. Идеята на илюстрирания пример е да посоча какви шеги си прави понякога животът, каква ирония може да поднесе. Ролята на публикацията е предпазваща, да предпази и замисли хората за това, че аномалиите в човешкото поведение по правило предизвикват ефект и въздействащи последствия.
Със здраве, Бог да ви дава мъдрост и да изпълва сърцето с любов!
цитирай
3. isaiah53 - ....
12.03 20:28
Ето това е ВЕЛИКО Радйкова : АБСОЛЮТНО ВСИЧКО се движи, расте, развива се, продължава пътя напредед , според както е Божият Промисъл, БОЖИЯ ПЛАН , Воля и изявена Любов към нас всички люде по земята !
НИКОЙ , НИКОГА , ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ БОЖИЯТ ПЛАН !
'' Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; И в твоята книга бяха записани Всичките ми определени дни, Докато още не съществуваше ни един от тях. '' - ( Псалм 139 : 16 )
Така каза Господ :
'' Търсете Господа, докле може да се намери. Призовавайте Го докато е близо;
Нека остави нечестивият пътя си, И неправедният помислите си, Нека се обърне към Господа, и Той ще се смили за него, И към нашия Бог, защото Той ЩЕ ПРОЩАВА ЩЕДРО .
Защото Моите помисли не са като вашите помисли. Нито вашите пътища като Моите пътища, казва Господ.
Понеже, както небето е по-високо от земята, Така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища, И Моите помисли от вашите помисли.
Защото както слиза дъждът и снегът от небето, И не се връща там, Но пой земята И я прави да произрастява и да напъпва, Та дава семе на сеяча и хляб на гладния.
Така ще бъде словото Ми, което излиза из устата Ми; Не ще се върне при Мене празно, Но ще извърши волята Ми, И ще благоуспее в онова, за което го изпращам. '' - ( Исая 55 : 6-11 )

ВСИЧКО написано в Божието Слово се е сбъднало и е станало , сбъдва се и става и ЩЕ СЕ СБЪДНЕ И ЩЕ СТАНЕ ! НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ ! Не ви го казвам аз - ЛИЧНО БОГ ВИ ГО Е КАЗАЛ ! На Него вярвайте ! На Него и само на Него ! Вярвайте и НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ в ГОСПОДА:
"... у Когото НЯМА ИЗМЕНЕНИЕ , или СЯНКА ОТ ПРОМЯНА .От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината , за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания. "
- ( Яков 1 : 17,18 )
''Исус Христос е СЪЩИЯТ ВЧЕРА , ДНЕС и ДО ВЕКА .'' - ( Еврей 13:7 ) АМИН !

цитирай
4. radoykova - да, великото ни обгръща
12.03 21:02
Благодаря, Иво, че озари тази тема с ценното си участие!
цитирай
5. isaiah53 - ....
12.03 22:43
radoykova написа:
Благодаря, Исая 53, че озари тази тема с ценното си участие!

Между другото може спокойно да ме наричаш Иво ! Името на акаунта ми е Исая 53 ( тоест 53 глава на ''Евангелието'' на Исая , както някой още наричат ) Глава 53 която заслужава всеки ден да се прочита и препрочита , за да си припомняме всеки ден какво направи Господ за нас - всички хора по земята !
цитирай
6. radoykova - Хубав, светъл ден, Иво!
13.03 08:30
Да, знаех, че посочваш такава препратка, но трябваше да получа известие как да се обръщам към теб. Хубав, светъл ден, Иво!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 279503
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386