Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2023 17:21 - Да имаме вяра в себе си, дръзновение и вътрешна устойчивост в единство и синхрон с Божията повеля
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.01 17:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Една категорична характеристика за човек, който е слуга на злото (в една или друга степен) е че той подтиска, обезсърчава, възпира стремежа, порива и вътрешния импулс на добронамерения човек насреща, посредством унизително отношение, различни видове лични атаки и разпространение на такава крива тенденциозна логика, от която следва човек да изпадне в униние, отказ и нежелание да осъществи светлите си идеи, да даде път, простор и развитие на най-възвишените си идеали и въобще като цяло да прояви себе си жизнеутвърждаващо. В това се състои една от спирачките за потенциалното проявление на Доброто посредством подходящ човек.

Чистите извори на духовното познание вършат точно обратното, те дават надежда, утеха, упование, опора, вътрешна сила, светлина, морална и познавателна подготовка, защита и методика за правилни дейстия; те дават широта и богатство на мисълта и вътрешния живот на търсещия истината и мъдростта; те повдигат духа, преобразяват, обновяват човека, който получава шанс да преживее (в бъдеще, в точния момент) своето Новораждане и да преоткрие в себе си Христа; те са подтик, извор и източник за творчество, съзидание и за истинско въплъщаване на тази свещенна вътрешна Свобода, която Бог изначално е вложил в човешката душа като безценен дар, свидетелстващ за Неговата безмерна обич към Неговите чада...

"защото горко ми ако не благовествувам" се казва в Библията, 1 Кор. 9гл. И още насоки по темата като цитати:

"И тъй, всѣки отъ васъ е силенъ факторъ, не си давайте низка цѣна. Когато Богъ е у васъ, всичко може да направите, но безъ Него, нищо не може да направите. Когато Богъ е у васъ, вие ще бѫдете пропити съ велики идеи и никога нѣма да се обезсърчавате. Човѣкъ, у когото живѣе Богъ, като му дойде страдание, ще си поговори съ него, ще го нагости и ще го покани и другъ пѫть да го посѣти."

"Сѣятельтъ"(Сеятелят) - Беинса Дуно


"Никога не бива, скъпи сестри и братя, да се отчайваме и да падаме духом, да губим търпение или енергия, а да продължаваме по пътя си. Когато наближи правилното време, ще намерим това, което ни е предопределено. Защото на всеки човек - въпреки, или дори поради свободата му - жизненият му път наистина е предопределен за известни насоки в живота. Всеки човек е призован да изпълни своята световна задача и ще я изпълни, ако прояви добра воля за това."

(Р. Щайнер, с.съч. 270)

image

Писмо до приятели (Молитва), от Беинса Дуно,
Варна, 5.02.1918г.

"Моя поздрав вам и на приятелите. Стойте върху непоклатимата скала на добродетелта, дръжте в ръцете си вечната правда. Подкрепете сърцето си с любовта на живота. Дръжте ума си на работа под ръководството на Мъдростта и на Истината за подкрепа на духа си.

Идат дни светли с всички Божии блага. Господ на мира иде да помага на своите деца.

Земята и небето ще бъдат свързани с една обща хармония. Мъртвите ще станат, ще оживеят и ще възкръснат и злото ще изгуби своето жило, неправдата - своето було, омразата - своето червило, глупостта - своето мерило, и лъжата - своя език.

Иде ден, когато всеки ще каже: „Стани, стани и Господ ще те обнови. Стани, стани и Господ ще те съгради".

/Свещеният подпис/



МОЛИТВА

Господи Боже Мой, Който ръководиш и благославяш всяка копнеюща за светлина и съвършенство душа съгради ме и запази от всяка нечиста сила, като пратиш Дух лъчезарен и верен да ни яви истината по въпроса, за който жадува душата ми.

В името на Разпятието, Погребението и Възкресението, с които Ти се яви нам, открий ни Истината, за която Ти се молим.

Амин.    /Тази молитва се прочита три пъти/



Юлия Радойкова




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 279211
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386