Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2022 17:32 - Какво трябваше да направи Русия в създалата се ситуация? Трябваше да се бори да бъде морална победителка!
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1501 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 10.04.2022 09:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мнозина хора, съчувстващи на Русия, питат, редно ли беше Русия да пренебрегне престъпленията и нечовешките  зверства, случващи се в източните и югоизточни покрайнини на Украйна, Донбас и Луганск, и то предимно спрямо руското население там! Трябваше ли Русия да допусне установяването на военни бази на НАТО в Украйна, включително в стратегически точки като Хабаровск и Севастопол??? Нали знаем какво означава това?! Знаем също, при това от официални източници, че американското правителство финансира (включително и въоръжава) щедро Украйна, в източници като този https://www.state.gov/united-with-ukraine/  четем:
„Since 2014, the United States has committed more than $5.4 billion in total assistance to Ukraine, including security and non-security assistance.  In addition, the United States provided three sovereign loan guarantees totaling $3 billion. Since 2014, the United States has contributed over $351 million to support life-saving assistance to persons displaced or otherwise impacted by Russia’s aggression in eastern Ukraine.“
Чрез подобно „асистиране“ Украйна се превърна в про-американска, съответно русофобска държава, а подрастващото поколение се очертава да расте в такова настроение. По този начин, Русия губи сърцата (обичта) на своите хора в украинските земи, които й обръщат гръб, подобно на македонците, които се обърнаха срещу българите и скъсаха нишката си с тях. Враждебност лъха от всички посоки, така например, през септември, 2021 г. украинските власти премахват паметник в чест на вечната дружба на Украйна с Русия, открито заявявайки, че няма дружба, няма и да има: „Власти Киева демонтировали памятный знак, посвященный дружбе украинской столицы и Москвы, сообщила депутат городской рады Алина Михайлова."Никакой дружбы. Все, забудьте. И даже не мечтайте о ней", — написала парламентарий в Facebook. https://ria.ru/20210906/pamyatnik-1748826104.html

Колко жалко, колко мъчно! Плът от плътта на Русия се откъсва и възстава срещу нея. Но какво да прави тя? Ще Ви предложа мой отговор за справяне с тази нажежена и напрегната ситуация: за мен, като човек, който желае благоденствието на Русия е важно тя да бъде морален победител, а това се постига чрез прилагането на ХРИСТИЯНСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ. Русия можеше да направи много с мирни средства. Относно предателствата, издевателствата и престъпленията в Украйна, тя трябваше да проведе мощна информационна кампания, да изпраща делегати в проблемните места, медийно да осветлява всичките нечисти прояви, да отправя публични и международни апели, призиви и предложения за изтегляне на руските граждани, които се намират в непосредтсвена опасност, до нормализиране на положението. Тези дни слушаме как киевчани се жалват за нанесените им неудобства от „тираничните“ руски войски, но в масовия случай, не чуваме нито дума за престъпленията, които се вършеха преди „специалната военна операция“ на Путин, откакто Украйна стана про-американска и русофобска, с подривни вътрешни отряди, създаващи хаос и злодеяния, нима те подкрепят такава Украйна, или не знаят, или нехаят за това?! Генерално погледнато, мисля че не се проведе достатъчна информационна кампания и социална активност (със всичките налични ресурси за това) от страна на Русия, особено в качеството й на засегната и загрижена страна в случая, по такъв начин, че в обществото да има отношение и яснота по въпроса, кой е злодеят, откъде идва злото и какво е подсъдимо, осъдително и непристойно!

По втория момент, относно НАТО-вските военни бази по територията на Украйна, считам, че колкото и тази беля да е огромна и нелицеприятна, това е по-малкото зло, отколкото Путин да въвлича Русия във война! Русия не може да спре световното зло, тя не може да се бие с англо-американската окултна ложа посредством методите на злото, на тъмнината, ако самата тя иска да е в светлината, в доброто. Тук на помощ идва християнското смирение – дори и при настъпателни военни действия от страна на противника, силата на доброто не бива да прегрешава, да се цапа с методите на злото – военните действия, затова трябваше с мирни дейности да се работи активно, но до колкото е възможно (с човешки сили), а от там нататък, да се прояви доверие в Божествената Мъдрост и закрила, с други думи, преданният на Бога се предава в Неговите ръце по отношение на въпросите, които не са в неговите ограничени сили и възможности; за християнина е важно всякога, при всичките условия да живее в Доброто, непреклонно и отдадено, като се разграничи от силите на злото и съответните им методи и механизми на действие! Вижте, няма лесен и безболезнен начин и видимо, при срещата със злото, не може да се справим без лична жертвоготовност!
Ако американските сили бяха оставени да подклаждат тази война сами, без да им се отвръща на провокациите (които не са за подценяване, това са стратегически планирани засади към противника), то те щяха да останат да играят сами със себе си и да си изядат главата сами, дори и да бяха направили големи поразии, но Русия щеше да остане неопетнена. А сега, виждаме какви епитети се сипят за Русия, при положение, че и преди тя бе споменавана се с лошо от съответните кръгове и среди; едновременно с това, поразиите и белите, на които са способни техните противници, уви, само нарастват, не намаляват, защото тази война е по техен план, нещо повече - заветна цел, посредством която могат да разорят и съсипят Русия, Украйна и другите народи от Източна Европа, като България.

Щом имаме световна агресорска, деспотична сила, с изявено разрушително въздействие, поради нестихващо войнолюбие с непрестанно подклаждане и поддържане на войни по света, нека да оставим тази сила да играе играта си сама. Неучастието в нейния сценарий е нещото, което най-силно ще я попари, защото за да има истинска война в големи мащаби, трябва да има челен сблъсък и противоборство на военния арсенал на поне две страни, участнички в конфликта; ето как се захранва тази сила. Отвръщането на удара с удар за мен не е мъдър отговор. Мъдро е да се отговори с несъучастие в насилието, в това се крие силата и величието на страната, намираща се в опозиция.

Врагът не може да бъде победен, ако опозицията му използва неговото оръжие, неговата методология, ако е ограничена в рамките на написаните от него правила. Освобождаването от тази матрица на предоставени възможности за псевдо-противоборство е единственият шанс за излизане от ситуацията. Следващата стъпка е трансформацията на злото в добро, за което е необходимо да приложим законите на Любовта.

image


В заключение, предлагам следната молитва, дадена от Беинса Дуно:

Молитва на братството

Господи, благослови Всемирното Бяло Братство, което сега присъствува между българите и славянството. Укрепи Духа Му.

Дай вяра, упование и надежда в Тебе на тия, които следват Твоя Път, да се съвземат и да Те славят през всичките векове на бъдещето.

Стори, Господи, Боже наш, това заради великото Си Име, с Което Си знаен през всичките векове горе на Небето и долу на Земята.

Направи да се освети Името Ти пред всички ония, които спъват Твоето свято Дело и да знаят, че Ти Си само Един, в Когото няма измяна и Който Си всякога силен да помагаш, и да избавяш.

Разпръсни враговете на Твоето Царство, Господи, от пред Лицето Си и ние ще Те славим с чисто сърце, когато ни помогнеш да превъзмогнем и прогоним лукавите духове на Ада, които искат да развалят Твоето свято Дело.

Ти, Господи, сам действувай сега с крепката Си Ръка.

Стори това заради Господа нашего Исуса Христа, чрез Което Име Ти Си благоволил да Те призоваваме.

Нека управляващите в този народ познаят, че няма друг Господ и Бог освен Тебе! Ти Си само Един.

Амин.



Допълнение по темата:


Имам красноречиви аргументи защо Путин не е спасителят на Русия (във връзка с провежданата вътрешна политика), но предпочитам да замълча, защото в тази нажежена ситуация, не желая аз да съм поредният човек, хвърлил подострено копие срещу... Да си призная, докато писах публикацията, най-тежко ми бе да оповестя, че Русия губи системно обичта на своите родствени народи и сънародници! Това, което ме ужасява е количеството агресивна неприязън, открита омраза сред човечеството по отношение на всичко, което е руско - това е най-тежкото оръжие срещу нея! За да се повдигне Русия, трябва определено количество хора да я обичат, защото това е спасителната сила; някой трябва да вярва с надежда в силата на руската народностна душа, някой трябва да я обича! Сега тялото е ранено и нова рана се отвори, но тя трябва да се погрижи и за душата си. Относно последното, България може да й помогне, но и тя трябва да пожелае това, а ние като народ, да си свършим задачата в това отношение - в изграждането на здрава духовна връзка помежду ни и това може да ни избави, в значителна степен при срещата ни със злото, очи в очи!

България има дълбоки и значими духовни, исторически, културни, морални връзки с Русия, които не бива да бъдат нарушавани и прекъсвани, защото нашият път е да си помагаме взаимно, при това поради причини включващи рационалните доводи, но и много отвъд тях. Това, че българската народностна душа ги нарича "братушки" (не случайно) ни подсказва, че работата ни е в посока развиване на братски отношения, разбира се мъдро и разумно.

Да си спомним мисионерството на ранните български християни, които разпространяват преведената на старобългарски християнска литература и по този начин разпространяват същия език, писменост, освен вярата, сред този народ. Това показва колко възприемчиви са те към приобщаването в истинските ценности. Нека и в съвременната ситуация, българският народ да излъчва светлина и добри послания, подплатени с дела, а тези, които носят потенциал за живот в истината и доброто - ще се приобщят отново, както е било и ще бъде, стига ние да си изпълняваме дълга и задачите в морален смисъл.



Aвтор: Юлия Радойкова





Гласувай:
4



1. germantiger - ВЕКОВЕ НАРЕД РУСИЯ ВЛАДЕЕ И ТЪПЧЕ ...
28.02.2022 17:39
ВЕКОВЕ НАРЕД РУСИЯ ВЛАДЕЕ И ТЪПЧЕ ПРИБАЛТИКА, ФИНЛАНДИЯ, КАВКАЗ, СДРЕДНА АЗИЯ, СИБИР, УРАЛ, ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК

нищо от това споменато по-горе не е изконно руска земя

или русия никога не напада - нима

или русия никога не е убивала, изнасилвала и горяла - сериозно ли

въобще путин е ангел, а русанците архангели нали
цитирай
2. born - Ама Вие съвсем сериозно ли ?! Счи...
28.02.2022 18:00
Ама Вие съвсем сериозно ли ?! Считате , че с молитви и благи приказки ще убедите бандит да си посипе главата с пепел, да Ви целуне ръката за прошка и да Ви върне ограбеното ?! И да Ви обещае, че никога повече няма да прави лоши неща и да страда ментално впоследствие ?
В конкретния случай през 90-те години вече видяхме как арабийската атлантическа доброжелателна братва (бандитска братска банда) обеща неразширяване на изток. И баламите повярваха ...
цитирай
3. blog13 - Ама Вие съвсем сериозно ли ?! ...
28.02.2022 18:36
born написа:
Ама Вие съвсем сериозно ли ?!



Най-сериозно държи жената на моралната победа. Приемрерно пред нея изтребват десет човека, тя има пушка, мо вместо да се намеси ефективно, стои като карпатски орел и се изживява за морален победител. А дали е морално?

Е може па и да е морално. Щото тия дето ги изтребват, може па и те да разсъждават така. И си седят, дорде ги трепят. Седят си като карпатски орли и се изживяват за морални победители. И така до края на света. Ще чакаме да видиме, дали има много такива дето издържат на търпение. Ако е верно, че човешката глупост е безгранична, значи тези никога няма да свършат. Ама на мене не ми се верва, че въпросната жена е такъв железен орел и ще може да разсъждава така, ако я трепят нея - т.е. нейните деца и т.н. Такива мъдри мисли са възможни, само ако тебе тия неща не те засягат.

Всъщност, моралът е нещо висше. Продукт е на много кръв пот и сълзи. И е реален. А не е ирационален.
цитирай
4. blog13 - ВЕКОВЕ НАРЕД РУСИЯ ВЛАДЕЕ И ТЪПЧЕ ...
28.02.2022 18:42
germantiger написа:
ВЕКОВЕ НАРЕД РУСИЯ ВЛАДЕЕ И ТЪПЧЕ ПРИБАЛТИКА, ФИНЛАНДИЯ, КАВКАЗ, СДРЕДНА АЗИЯ, СИБИР, УРАЛ, ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК

нищо от това споменато по-горе не е изконно руска земя

или русия никога не напада - нима

или русия никога не е убивала, изнасилвала и горяла - сериозно ли

въобще путин е ангел, а русанците архангели нали


Знаеш ли кво значи национал-социалист? Ако отричаш държавата, ти си или комунист или анархист. А ако я отричаш чрез расистки средства, си национал социалист. Т.е. требва да си психопат. А по кво се познава един фашист-психопат - по това, че говори такива неща като тебе.

И понеже, това което ти говориш, всъщност това не е език на омразата а език на истинския фашист - понеже тоя език е именно в устата на евро-атлантическата пропаганда, те тва е критерия за истинския фашизъм в който живеем в момента. И продължавай да си дърдориш, щото не разбираш кво се е случило с Германия през Втората Световна.
цитирай
5. radoykova - Не желая да участвам в безсмислени спорове
28.02.2022 20:23
Вижте, с вашите коментари демонстрирате мироглед и съзнание. Надявам се да не прекрачвате границата на учтивия тон. Този блог го поддържам изцяло по добра воля. Да бъде Вашата воля да се изкажете, но първо се запитайте, ще стане ли светът по-добър, благодарение това ваше мнение; ще станете ли вие самите по-добри, след като напишете тези неща тук, в това пространство; наясно ли сте с мирогледа, който отстоява автора на публикациите?!
Не на последно място, целта ми не е да говоря тривиални неща, нито пък такива, които обслужват практичният материализъм!
цитирай
6. krumbelosvet - Едната страна и другата
28.02.2022 23:19
Едната страна владее монополно превъзходство в масмедиите, нета, киното и образованието. А, и в паричната емисия има монопол.
А някой съветва другата страна да спечели с информационна война. При положение, че в самата Русия петата колона се е окопала в медиите.
Така че Путин се опитва да прави възможното.
цитирай
7. radoykova - „. . . не просто хора ще мразят. Ср...
04.03.2022 14:15
„... не просто хора ще мразят. Средна и Източна Европа ще бъдат мразени не от хора, а от определени демони, които ще живеят в хората. Идва времето, в което Източна Европа ще бъде още по-мразена дори от Средна Европа“
(Р.Щайнер, СС 180 лекция от 12.01.1918 г.)


Сред бележниците на Рудолф Щайнер се намира и любопитна записка от 1918 г. по повод на Украйна:
“Украйна е англосаксонското бойно поле на битката за руския културен зародиш (т.е. за Шестата славянска културна епоха 3573 - 5733г.). Украйна е ни повече, ни по-малко актуалната арена на продължаващата от 1914 г. битка срещу Средна Европа.”
цитирай
8. radoykova - Стихотворение от българин
05.03.2022 11:29
Русия не хулете, господа!

Русия не хулете, господа!
Тя страда и без упреците ваши.
От вас по-силно съди се сама.
И няма друга като нея по света.

Русия не хулете, господа!
Какво ви трябва, сити и богати
Спомнете си коя страна спаси света.
Тя бедна е. И тъжна е сега.

Не помните ли как и вас спаси
В жестоки битки с врагове коварни?
А вие, вместо да сте благодарни,
Замеряте я с нови клевети.

Русия не хулете, господа!
Сега за правдини зовете.
Но вярвах ви до преди
Приятелите си да предадете.

Русия знае своите права.
От сълзи и молитви уморена,
Тя ще прости подлеца и крадеца,
Ще прости и вас за скверните слова.

Тя ще прости, а аз до сетния си час
Ще се червя от думите ви хулни,
Които сипете в захлас, безумни.
И в тях Русия България ще уличи.

Русия не хулете, господа!
Та вие не я знаете, невежи.
Велика с търпение и с надежда.
На този свят защитница е тя.

Русия не хулете, господа!
И този път уверено и гордо
Тя ребусите свои ще реши,
Пречистена от раните предишни.

А вие трябва да сте благодарни,
Че има я Русия на света
И нейните, и вашите деца
Една съдба и бъдеще ще имат.

А щом не й помагате в беда,
Вървете си и не й пречете.
Иначе за себе си не отговарям!
Русия не хулете, господа!

Автор: Дончо Дончев
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 278538
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386