Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2023 09:39 - 1 година по-късно, възпрепятствани преговори за мир в този външно дирижиран процес
Автор: radoykova Категория: Политика   
Прочетен: 2758 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.04.2023 08:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Налага се да напиша няколко абзаца по една парлива, тежка тема, но такава е действителността и се налага някой да подложи на анализ тези явления и събития, защото засягат цялото човечество.

За съжаление, текущата (военна) ситуация с нещо напомня на едно много знаменателно изказване на  33-тият президент на САЩ, Хари Труман (Harry S. Truman). Естествено, администрацията на Труман предприема изключително твърда политика срещу руснаците.

На 23 юни 1941 г., ден след като Нацистка Германия напада Съветския съюз, Труман, който тогава е сенатор, казва следното (Ню Йорк Таймс, 24 юни 1941 г):

Ако видим, че Германия побеждава, ние ще помогнем на Русия, ако Русия почне да печели, ще помогнем на Германия, така ще им дадем възможността да избият колкото се може повече от армиите си, въпреки това не искам да видя Хитлер като победител при никакви условия. Никой от тях не вярва и на една дума от това, което казва.

 


Потресаващо!

Но какво виждаме днес, обаче! Моля предварително да приемете пояснението, че само анализирам случващото се, без военна агитация.

Имаме две армии, които се бият до изнемогване, до изтощение, с цената на много загуби, без да има приближаване към поставената цел, без ясен резултат, с огромно боксуване на едно място по линията на фронта, с едно лъкатушене малко напред, малко назад и отново пак така. През това време, обаче, се губят човешки животи! И допълнително, в този военен конфликт се въвличат, буквално засмукват държавите, които са предвидени да станат участници, за да способстват за разрастването мащабите на това злодеяние!

Украйна няма да победи, това е повече от ясно, защото тя окончателно загуби и погуби себе си още през 2014г. (1) с действията и събитията, които позволи да се случат и на които стана изпълнител от първо лице, при това широкомащабно и общонационално. Но Украйна получава тази военно-техническа подкрепа, която и позволява да воюва по такъв начин, че да нараства броят на жертвите и тази война да се проточва дълго във времето, всъщност толкова дълго, колкото пожелаят Господарите, тези същите, които саботират всички възможности за мирно договаряне и осъществяване на ефективни преговори за мир.

Русия, в същото време, която трябва сама да се справя, има дълбоки вътрешни сътресения и противоречия; за някои от тях съобщава руският влогър, живеещ от дълги години в САЩ, „Саня во Флориде“ (което можем да преведем като „Сашо във Флорида“). Така, напоследък той съобщава за данни, идващите от руска страна, че на руските бойци им липсват боеприпаси, липсват катастрофално, до такава степен, че те понасят загуби и не могат да се сражават както трябва. Шефът на ЧВК „Вагнер“ – Пригожин вече е направил множество публични обръщения относно този проблем. След едно такова известие за недостиг на боеприпаси (в което той буквално се кара), той публикува снимка на цяло поле от убити негови бойци, посочвайки, че това е резултатът от недостига на подкрепление и оборудване. Тази снимка я разпространи Саня во Флориде в Телеграм канала си, ужасна картина (травмираща), показваща зловещото и грозно лице на войната и с още по-смразяващо въздействие, заради наличните обвинения относно предшестващите причини, довели до това.
Ще споделя видео на споменатият известен влогър, още в началото на което се илюстрира алармен сигнал по същата тема от друг руски военен служител на фронта, можете да чуете тук: https://rutube.ru/video/1ed4d9373bb71ecea16faa045a7888b7/

Казано на кратко, спънките, блокажите, вътрешните проблеми и противоречия, които има руската страна, играят ролята на предпоставка Русия също да понася огромни щети и жертви, като същевременно с това е много далеч от реализирането на краен резултат и постигането на такава ефективност, при която да се сложи край на тези военни действия.

Какво фактически се постига?
Ами нещо подобно на същите зли помисли, излезли от устата на Хари Труман през 1941г.

*****

Важно събитие във връзка с навършената годишнина е нaписаната статия на Тери Бордман, публикувана на 25-ти февруари 2023г., в която той официално обявява действията на украинските служби за проява на геноцид.
Авторът прави задълбочена ретроспекция на събитията в Украйна от 2004 г., след това през периода 2014-2022 г. и като извод на всички оповестени данни, официално заявява, че украинската политика в Донбас е акт на „геноцид“.
Статията може да бъде прочетена на английски тук:
https://www.ukcolumn.org/article/ukrainian-policy-in-the-donbass-is-it-fair-to-call-it-genocide

*****

Относно смущаващите данни за хода на военните действия, как именно протичат, в предаването "Царьград. Главното" с водещ Юрий Пронкo, говори Олег Царев, депутат от Върховната Рада на Украйна 2002-2014, човек с опит и компетентност по въпроса за украинската криза, човек със справедлива позиция. Той казва следното:

"Когато ние оставихме Киев, ние поставихме Крим под удар. Ако няма битка за Киев, тогава рано или късно ще има битка за Крим. Ако не бяхме оставили Киев, никой сега нямаше да обсъжда пролетното настъпление на ВСУ срещу Крим. Когато напуснахме Херсон, ние поставихме Приднестровието под удар. Ако все още държахме Херсон, в Приднестровието ситуацията би била съвсем различна“.

Препратка към това съобщение със запис на цялото интервю в ютюб (на руски език) тук: https://t.me/RosenNachev/23220

**********
В заключение,
ще оповестя искреното желание на мнозина българи:

Ние желаем в града на мъдростта, София, българската столица, да се водят почтени и справедливи преговори за мир. След като се признаят прегрешенията и се изясни истината на базата на задълбочен анализ на случилото се, да се подпише справедлив мирен договор.
Не говоря за политическата класа. Говоря за желанието на мнозина добри и честни българи, те широко са разтворили сърцата си и са готови да бъдат домакини за провеждането на това събитие, в града на мъдростта, в името на Правдата и Христа ради, да съдействат за по-скорошната развръзка по такъв начин, че да се спасят повече човешки животи!


(1) - за повече информация: https://www.youtube.com/watch?v=U3yMCaNw44Q


март, 2023г.
Автор: Юлия Радойкова
 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 278307
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386