Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09 17:02 - Мижитурството се определя от неспособността да се цени великото, свещеното, чистото, светлото, благородното в живота, което е действително
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 637 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 27.09 14:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ще публикувам тук мой действителен отговор към поредния обвинител, скептик и човек, готов да зачеркне Русия, за да остане за спомен и за да опазя и развия този порив в защитните ми речи (за целта помагайте и вие, драги съмишленици):

Първо не разбирам защо всеки път, когато някой каже една хубава дума за Русия, някой друг на секундата трябва да помрачи това благоразположение и веднага да привнесе чувство, вътрешно състояние на раздор, на горчивина, на недоволство, на (изфабрикувана) обида... Горката Русия, кой ли не я руга, кой ли не я обсипа с обвинения дори за несъществуващи фантасмагории! Мисля че в този момент, трябва да усещаме пулса на времето и на фона на толкова много безпочвени, манипулативни нападки, част от духовно-информационната война за съзнанието и душите на хората, за техния мироглед, ние трябва да привнасяме от това, което липсва, в случая липсва проявление на любов в чистия и висш смисъл на думата и затова, с цялата си отговорност заявявам, че ако някой днес, в тази изострена ситуация и наличието на провал в двустранните взаимоотношения, съзнателно избере да излъчва любов към страната, срещу която се практикува масова организирана фобия в чудовищни размери - то мисля, че той върши едно добро за света!


Второ, ако обвинявате Русия, че е нанесла вреда на България във връзка със Съединението или Болшевизма, то навлизаме в исторически дискусии, но и по двата аспекта имам железни аргументи в полза на твърдението, че нямаме основания да виним Русия! Относно Съединението на 6.09. тази година, Пламен Пасков доказа с исторически сведения, че Русия ни е помогнала включително и за успешното реализиране на това ключово събитие за България и разби в пух и прах твърденията на тези, които разпространяват слуха, че Русия била против нашето Съединение. Ето тук в блога съм посочила линковете на записите на П. Пасков: (1)

Болшевизмът е дълга тема, само ще кажа, че не е руски и не бива да слагаме знак на равенство между този народ и този строй от XX век, разгърнал се в Източния блок, както ни е познат. Повече по темата съм писала тук: (2)


Третият момент е, че световните господстващи сили, които действително са нанесли вреда на България са под всякакъв друг флаг, но не и руски! Други са враждебните и дори застрашаващи целостта, благополучието, независимостта и бъдещето на Родината ни, администрации на държави със съответните им идеологии, приоритети, следователно - политика!


Със здраве и всичко добро, просто най-учтиво Ви моля, ако един човек промълви, че подхранва добри чувства към Русия, нека ако не можем да съхраним и/или подсилим този импулс, то поне да не го задушаваме и потъпкваме с негативни шаблонизирани епитети, от които няма никаква полза. Защото този жест на душата е като нежно цвете сред горска поляна, можем да му се полюбуваме и предпазливо да го обградим с грижа и внимание; да го стъпче всеки може! Това е образът, който имам - обичта към този изстрадал народ (когото се опитват да зачеркнат) е самобитно пролетно горско цветенце благоуханно - малка неизказана радост пред очите, което е добре да бъде опазено от разстилащата се поквара по света и особено на фона на острите зъби на пирани от отсрещната страна, готови да разкъсат на парчета истината и светлината, които не могат да понесат и затова въстават срещу тях.Относно обвиненията, че Русия имала имперски амбиции и това обяснявало активността им на Баканите…

Моето мнение е, че за имперски амбиции говорят тези, които искат да зачеркнат идеята за братство между славянските народи! Нищите духом (пропагандаторите, източниците на тази манипулация) понеже не са способни да оценят величието на жертвоготовността, помощта, проявената състрадателност и съпричасност към съдбата на българския народ от страна на руския, измислиха приказката за имперските амбиции... Аз обаче зная, че в края на XX век се осъществи чудо невиждано, осъществи се чисто и безкористно Добро от страна на Русия към България, така както столетия назад във времето, България сподели най-свещените си дарове с формиращият се тогава руски народ, сподели писмеността, вярата, езика и новопреведената християнска литература с Русь, сподели най-доброто, което имаше като културно-духовно постижение и напредък.

Всякога ще вярвам, че стореното Добро (двупосочно първо от нас към тях в древността и на по-късен етап многократно от тях към нас) е нашето свещено съкровище и благо. Към този обмен на Дарове човек може да подхожда само с най-дълбоко почитание, преклонение и трепет!
Истината за мен е, че
нещо велико се осъществи между България и Русия, а сега изгарят до пепел, посичат, изкореняват, рушат, ей това великото, което имахме!
За да ни превърнат от в мижитурки
...

Който иска да си говори за имперски амбиции, за мен действията на Русия във връзка с Освобождението на България и след това, нашето Съединение, са резултат на християнско милосърдие, братство, нравствена чистота и изпълнение на волята Божия. Нещо повече, чрез този жест, руският народ доказа на практика на какво е способен. Сега пъклените постановки са насочени точно срещу този дух на братството между човеците и народите, носители на който са русите и българите.

Но спирам до тук.

Не очаквам че мнозина ще споделят моите възгледи. Пиша го за малцината, които ще разберат и ще оценят.

Има чисто и безкористно Добро. А враговете се опитват да ни обезверят, като ни убеждават монотонно и безспир, че мижитурско добро и да бъде осъществено, то ще е единствено поради користни егоистични подбуди! Не! Имам диамантена преграда срещу идеологическата офанзива на вторите! Те търсят корист във всичко, защото не са познали гореспоменатите непреходни вечни величини!

-------------------

И аз обичам България. Погледнато съвсем прагматично, понеже прагматичността е най-разпространена, в интересите на България е да има верен другар в лицето на Русия, тъй като нашите отношения имат дълбоки исторически, културно-духовни корени, осветени са от идеализма, жертвоготовността, просветителството, мисионерството на предците ни.
imageАвтор: Юлия Радойкова


(1) - https://radoykova.blog.bg/history/2023/09/06/at-burov-za-zatrudnenoto-polojenie-na-rusiia-pritisnata-ot-k.1881445?fbclid=IwAR0J_lw4KDMYrUVUWgFusi1bu6TxAtpSA8BfDkaoPr3B-MZj6CJgjlCWw_o

заглавието е: "
Ат. Буров за затрудненото положение на Русия, притисната от коварния замисъл на Англия, която учредява българофобско-русофобската коалиция на Берлинския конгрес"

(2) - https://radoykova.blog.bg/drugi/2023/09/02/bolshevizmyt-komunizmyt-niamat-nishto-obshto-s-ruskata-narod.1881084

теми от блога: "
Болшевизмът/комунизмът нямат нищо общо с руската народностна душа, с вътрешния душевно-духовен живот на руснаците и водачеството на Архангела им" и
"Знаците на времето: най-горчивата ирония на човешкото развитие се изля точно над Източна Европа"
Гласувай:
31. krumbelosvet - Берлинският кангрес разпорежда ТУРСКИ ВОЕННИ ГАРНИЗОНИ в България.
26.09 21:21
Защо ги няма тия гарнизони?
Не съм историк който е готвил научен труд и публикува списък на ИЗТОЧНИЦИТЕ си.
Запомнил съм като достоверна информация, че разпоредените гарнизони ги няма, защото Русия предупреждава султана, че не гарнизони, а ако само един турски аскер стъпи в България, тя ще навлезе в Армения. Султанът се съобразява с това.
Ако ги имаше тия гарнизони, Захари и Чардафон кво прайваха?
цитирай
2. radoykova - Благодаря за ценния коментар, Крум ...
27.09 14:46
Благодаря за ценния коментар, Крум Белосвет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 236018
Постинги: 140
Коментари: 226
Гласове: 322