Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09 19:40 - Болшевизмът/комунизмът нямат нищо общо с руската народностна душа, с вътрешния душевно-духовен живот на руснаците и водачеството на Архангела им
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 4539 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 06.09 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уважаеми читатели,
моите познания, опит и наблюдения сочат, че не е правилно Русия да бъде отъждествявана с болшевизма/комунизма! Днес е особено актуално този изопачен довод да бъде употребяван като камък, с който да бъде замервана Русия, при това многократно, до припадък, но добросъвестният и обективен анализ разкрива друго!

Моята теза е, че зад провеждането на известния тоталитарен строй, разгърнал се през XX век в Източна Европа, стои зловредното влияние на Ариманично-Луциферичните духове, посредством които се възпрепятства
ефективно, трайно и с дългосрочни последствия, благополучието и положителното развитие във всички аспекти, особенно - духовни (!), на споменатите народи - мишени, поради активното проявление на споменатите противобостващи свръхсетивни сили.
Не бива да виним Русия за болшевизма/комунизма, защото именно руския народ пострада най-тежко от този експеримент, реализиран на практика от безбожници, при това чуждестранни! Искам да подчертая, че болшевизмът/комунизмът нямат нищо общо с руската народностна душа, съответно с вътрешния душевно-духовен живот на руснаците и правомерното водачество на Архангела на руския народ! 

В моя статия от блога (1), посочих чрез думи на Щайнер за тази трагична историческа съдба на народите от Източна Европа:

"
На човек му се иска да каже: Най-горчивата ирония на човешкото развитие се изля точно над Източна Европа, най-горчивата ирония!

Карикатурата на всеки висш стремеж на човечеството, която се прояви в ленинизма и троцкизма като последната карикатурна последица от чисто материалистическите социалистически идеи, като дреха, която не пасва на тялото, се навлече на хората от Изтока. Никога досега не се бяха сблъсквали по-големи противоположности от душата на европейския Изток и нечовешкия троцкизъм или ленинизъм. Това не се казва поради симпатия или антипатия, а защото произлиза от познанието, което би трябвало да ни покаже какво надвисна над европейския Изток чрез свързването на най-големите противоположности, които някога са се сблъсквали." Интересен факт също така е, че в своя лекция, изнесена на 1.1. 1920г. (2), Щайнер посочва Германия като виновник за разпространението на Ленинизма и Троцкизма, моля, прочетете следното:


"И какъв експеримент се прави днес в Източна Европа под ръководството на запада?

(Това ръководство не е очевидно само поради факта, че Ленин и Троцки са духовни ученици на запада, а също и поради факта, че Ленин бе изпратен в Русия с изолиран железопътен вагон от д-р Хелфанд, германският чиновник, който го съпровождаше. Така че онова, наречено болшевизъм, е нещо, пренесено в Русия от германското управление и германското военно командване.)

Какво се опитват да постигнат те в цивилизацията на Източна Европа?

Прави се опит да се премахне всичко човешко, всичко въплътено в човешко тяло като човек, и да се впрегнат заедно Луцифер и Ариман с цивилизацията, която те представляват.
Бъде ли осъществено това на изток, тогава производствената фабрика на Луцифер и Ариман би създадала един свят, изключващ всичко благотворно за отделното човешко същество, а самият човек ще бъде наместен точно в тази луциферическо-ариманическа цивилизация като част на машина, в цялостната работа на машината.
Но частите на една машина не са живи и се оставят да бъдат намествани, докато човешката природа е вътрешно жива, проникната от душа, проникната от дух. Тя не може да пасне в една чисто луциферическо-ариманическа организация, а би загинала в нея.
Само едно разбиране на Духовната Наука може да схване онова, което всъщност се случва днес в материалистичния свят, който няма и най-смътна представа за Духа. Само проницателността на Духовната Наука и нейната жива задълбоченост са онова, което може да обясни какво означава факта, че през последните 30 или 40 години същностното естество на германския народ не се обърна към онази германска духовност, посочена в моето есе, и че в този германски културен свят сме стигнали до там хората на властта да считат за правилно, чрез човек намиращ се на служба при тях да изпратят в Русия (в изолиран железопътен вагон) хората, въвеждащи Луцифер и Ариман.
В наши дни не трябва просто да гледаме и после спокойно да си лягаме в присъствието на онова, случващо се всъщност в дълбините на духа на настоящото време. Би трябвало да почувстваме, че трябва да кажем: "Ние сме изоставили и потъпкали онова, което в епохата на Шилер и Гьоте бе създадено в духовния живот на Германия. И ние имаме задачата да започнем оттам, където те спряха, и да градим по-нататък." Няма по-добра новогодишна мисъл, която да влезе в душите ни, от решителността да направим това наша отправна точка." (2)


А сега,
предлагам на вашето внимание няколко изказвания (от преди 1 година) на руснак, живеещ в Русия, който дава своята оценка на Болшевизма и „руската окупация“, за която несправедливо е обвинявана Русия, ще цитирам изказвания на руския антропософ Юрий Волынкин:

«На современном постсоветском пространстве после распада СССР в 91-м абсолютно во всех бывших республиках в качестве государственной идеологии утвердилось воззрение на период советской власти, как на Русскую оккупацию.

Это абсолютно не соответствует историческим фактам.

Первое, что при этом игнорируют, это политика "коренизации", которую проводили большевики в 20-30-годах.

Украинизация является частным видом коренизации.

Коренизация - абсолютно конкретный факт анти-Русской политики большевиков.

Все, что только отдаленно напоминало "Русский Дух" выжигалось огнем и мечем.

Русским даже запретили называть себя Русскими.

Только советскими.

И никак иначе.

Как много слов, для примера, сказано относительно уничтожения Украинцев и запрета говорить на национальном языке...

Но историческая правда как раз абсолютно полярная.

Именно большевики все 20-30 года проводили политику украинизации, причем пытались заставить говорить на украинском даже те области, которые даже близко не относились к Украине.

За отказ от употребления Украинского языка людей посылали в ГУЛАГ.

Точно так же как и впоследствии Украинский язык силой заставляли изучать на территории УССР вплоть до 91-го, хотя сами дети вообще не собирались говорить на чуждом им языке.

Или другой пример из области свободолюбия Латышей.

Давайте посмотрим, сколько Латышских палачей служило в ЧК?

Ответ обескураживает -

На первом месте по численности были латыши (179 человек), на втором русские, украинцы и белорусы (113 человек), на третьем евреи (35 человек). Остальные - поляки, литовцы, немцы и финны.

Про латышских стрелков я вообще молчу.

Ну? И кто тут оккупант??? 

------

Исторические факты говорят о том, что на территории СССР хуже всех жили именно Русские, которым даже было запрещено называть себя таковыми.

Факты говорят о том, что это не Русские эксплуатировали национальные окраины, а национальные окраины эксплуатировали Русских.

Совершенно естественно, что после развала СССР уровень жизни во многих освободившихся республиках сильно понизился.

И вот чтобы объяснить этот прискорбный факт, национальные элиты выдумали миф о Русской оккупации.

-----

Если бы Басилашвили действительно был совестливым, честным и интеллигентным человеком, он бы НЕ пытался всю вину за большевистский террор взвалить на Русских.

Басилашвили - этнический Грузин из знатного грузинского рода.

Если бы у него действительно была совесть, он бы просил извинения за то, что лица грузинской национальности во главе со Сталиным, Берией и Орджоникидзе устроили в России настоящий анти-Русский геноцид.

Русские - это основной этнос, пострадавший от большевистского погрома.

Если же вспомнить все, что говорил Р. Штейнер о духовных подосновах большевизма, то все они коротко сведутся к одному -

Большевизм не только не вытекает из глубинных свойств и наклонностей Русского характера, но и прямо ему противоположен.

Поэтому, если мы, как Антропософы действительно хотим докопаться до подлинных причин большевизма, то задаваться надо вопросом о том, как внутри России оказалась возможна анти-Россия.

Большевизм - это анти-Россия!!!»


Превеждам централната му идея:

"Всичко, което дори отдалечено напомняше за "руския дух", беше изгаряно с огън и меч.

На руснаците им беше забранено дори да се наричат руснаци.

Само съветски граждани.

.....

Руснаците са основната етническа група, пострадала от болшевишкия погром.

Ако си припомним всичко, което Р. Щайнер е казал за духовните основи на болшевизма, то накратко всичко се свежда до следното:

Болшевизмът не само че не произтича от най-дълбоките свойства и наклонности на руския характер, но и пряко му се противопоставя.

Ето защо, ако ние, антропософите, наистина искаме да стигнем до истинските причини за болшевизма, трябва да се запитаме как е било възможно да се осъществи антируското начало вътре в самата Русия.

Болшевизмът е анти-Русия !!!"(1) -
Знаците на времето: най-горчивата ирония на човешкото развитие се изля точно над Източна Европа: https://radoykova.blog.bg/drugi/2022/06/08/znacite-na-vremeto-nai-gorchivata-ironiia-na-choveshkoto-raz.1821554

(2) - Р. Щайнер, GA 195 - 5


Юлия Радойкова
Гласувай:
21. krumbelosvet - По-внимателно с историята
02.09 21:10
Руската революция 1905г е следствие от ЗАГУБЕНАТА ВОЙНА с Япония. Има и такава древна БЪЛГАРСКА традиция - царят губи властта ако загуби война.
Русия влиза ОТНОВО неподготвена и в Първата СВ. Жертвите, лишенията и страданията на русите са много по-жестоки, от другите воюващи. Вярно е, че Германия подкрепя болшевишката революция, по свои сметки.
Н О !
Но после държавата на болшевиките СПРЯ победния ход на Хитлер.
Социализмът напраи Русия една от двете свръхсили, от което царизмът беше далече.
Нека като говорим за руската култура не забравяме, че руският работник и селянин са НЯМАЛИ ДОСТЪП до тоя култура преди революцията.
цитирай
2. radoykova - отговор до Крум Белосвет и всички останали коментиращи
03.09 08:59
Внимателна съм с историята, и още как. Да ви напомням ли, че нищо не казвате за ГУЛАГ, концлагерите, репресиите, идеологичното обременяване/деформиране и прочее. А отнсно културата - каква стойност има една култура без Бога? Това бе "култура" на материализма!
Не отричам, че има и положителни страни този строй, винаги ги има, по простата причина, че го има доброто, душата и духът, въпреки всички налични препятствия срещу тяхното проявление. Но това е дълга тема! Сега искам друго да съобщя:
-----------------------
Уважаеми,
1. Моля да спазвате учтивост. Няма нужда да се включвате в дискусия сърдити, да се карате. Етикетът задължава първо да кажете "Добър ден", "Благодаря за положените усилия на автора", след което да добавите това, което не сте открили в изложението, но много държите да бъде оповестено! Приемете го като ваш принос към расискваната тема, а не повод за проява на грубост.

2. С нищо не съм ви длъжна. Не сте ми шефове. Нося отговорност пред Бога и пред чистата си съвест за това, което пиша. И това, което пиша е за сметка на моето собствено драгоценно време, което дарявам!

3. Ако не можете да сте полезни, недейте да вредите. Неуместни коментари ще бъдат изтривани. Моля да ми ги спестите.

4. Да бъдем прилежни! Моля проверявайте публикуваните си коментари за допуснати правописни и други грешки и ги поправяйте своевременно.

Подпис: автора на блога
цитирай
3. krumbelosvet - Добро утро, драга колежке radoykova
04.09 08:03
СССР не замени РАЗВИТА и ДЕМОКРАТИЧНА страна. Изгнанието в Сибир процъфтява при царете в нечовешки форми (вижте "Възкресение" на Толстой). Промишлеността е в зачатък. Баедността е масова и често отчайваща.
Това замени СССР.
Но хората на стария режим не стояха мирни. Те саботираха и СТРЕЛЯХА. За да стане Русия РАЗВИТА страна и ВТОРА ИКОНОМИКА в света, и да не я застрашават разни Японии, Англии и Америки, съпротивата на бившите ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ПРЕОДОЛЯНА. Със сила. Нямаше друг начин.
Това, разбира се, няма да научите от западната пропаганда, господстваща вече ТРИДЕСЕТ И ТРИ години по света и у нас. А и преди това водеща по света.
ПП: Библията ми е настолна книга от 1983г. Не съм броил колко пъти съм препрочитал почти всичко, а някои места над десетократно. Имам три издания. а на децата си (да не казвам колко) съм подарил по един екземпляр, най-новия.
цитирай
4. krumbelosvet - СССР наследи МОНАРХИЧЕСКО духовенство, т.е. ВРАГОВЕ на революцията.
04.09 08:32
Знаете ли колко свещеници е убила Френската революция?
Но има и друго. В официалните 10 заповеди ЛИПСВА това, което е казал Исус
".. и един от тях, законник, го подложи на изпитание, като му зададе въпрос". Учителю, коя от заповедите в закона е по-голяма?" Той [Исус] отговори: "Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, душа и ум." Това е най-голямата и първа заповед. Обичайте Бога повече от всичко." А второто е подобно: "Да възлюбиш ближния си като себе си". Целият закон и пророците висят на тези две заповеди."
Две, ДВЕ, Д В Е заповеди. А ако свещениците не спазват едната, втората? Значи не спазват и първата, което е публична "тайна".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 235494
Постинги: 139
Коментари: 229
Гласове: 322