Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2022 18:29 - Защо решиха да реабилитират фашизма/нацизма от миналото? В контекста на войната.
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 982 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 07.11.2022 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Времето на Хитлер изтече и проповядваният от него фашизъм е част от позорното минало на човечеството. Звучи абсурдно, нелепо, нереално да си говорим за съвременен фашизъм, при това буквален. Някой много би трябвало да се постарае за да изрови от историческите останки призракът на фашизма/нацизма и да влее свежа кръв в това явление за да го съживи, към днешна дата. Не е за вярване, но такива процеси се разгръщат в Украйна от разигралия се Майдан насам. Въпросът е защо? Защо именно фашизъм/нацизъм? Отговор: защото това е удобната доктрина около която първо да обединят всички най-отрицателни елементи в обществото им, които са активни в рушенето и второ да въздействат, възпитават и оформят поведение и мироглед в останалата част от обществото и всичко това с идеята да се противодейства срещу Русия във всички аспекти – политически, културни, социални, духовни. „Не сыпь мне соль на рану, она ещё болит“ както се пее, но ето че един съвременен фашизъм е точното жило, подходящата отрова, солта в старите рани на Русия, за да я изтерзават наново, в новата постановка. А другата причина е, че злото не е творческо, то не е способно да създава нещо ново, затова експлоатира познатите стари форми на злодеяния, това е.

Зад този фашизъм стоят демонични същества, които изпитват неистова омраза към руския народ и славянството заради потенциала им да се развиват в благоденствие и да имат светло бъдеще.

„... не просто хора ще мразят. Средна и Източна Европа ще бъдат мразени не от хора, а от определени демони, които ще живеят в хората. Идва времето, в което Източна Европа ще бъде още по-мразена дори от Средна Европа“
(Р.Щайнер, СС 180 лекция от 12.01.1918 г.)

Зад това явление стоят още от най-тежката категория тъмни духове на ада, които вършат зло заради самото зло. Това е отличителна характеристика, защото има разлика човек да върши зло, имайки подбуди (от Лукавия или от Сатана, разбира се, но да има някаква обяснима причина защо съгрешава по този начин), а съвсем друго е човек да стреля на поразия срещу беззащитно мирно население (което няма вина, но има отличаваща ги национална принадлежност и употреба на руски език), както това правят екстремистските отряди на „Азов“ – това е зло от тежката категория, заради самото зло. В този ред на мисли, моето обяснение защо този престъпен военен отряд се нарича „Азов“ е че от една страна, силите, които се проявяват, разрушават най-висшия член в човека – неговият Аз, с други думи те разрушават човешкият Аз, а втората причина е, че дават проявление на особено опасни паднали духове на мрака – азурите (или асурите) с предводител Азурас.Така дори и като наименование се наподобяват.

През последните дни и седмици, чух много прагматични обяснения защо България трябва да запази неутралитет и защо не бива да бъде въвлечена във война с Русия. Отвъд прагматизма, искам да посоча на свой ред, духовните причини, а те се коренят в това, че Русия (заедно с всички славянски народи) пази нещо свещено в скинията си; Бог има особени отношения с нея; Бог е отредил особена отговорност, мисия и еволюционни задачи на славянството и поради тези обстоятелства, следва да се пази дареният свещен импулс сега и за в бъдеще. 

Изкуствено подклажданата вражда между македонци и българи, украинци и българи, руснаци и българи... посредством политически, икономически, информационни, образователни, анти-културни и прочее механизми, цели в същината си, разрушаване на святата идея за славянството (като духовно понятие и явление). Славяни са хората, народите, живеещи за Слава Божия, живеещи така, че да прославят Бога на Земята и Небето! (9) Славяните имат задачата да развият в бъдеще чистата идея за братството между човеците! Това е призвание, дълг и мисия. А сега какво виждаме на външен план - преднамерени действия, въвличащи народите от тази група в братоубийствени войни, брат да скочи с оръжие срещу брата, за да спечели трета страна, която по наложила се във времето традиция извлича дивиденти от военните конфликти по света. С това се разрушава идеята за славянството и се създава катастрофално препятствие за осъществяване на възложената задача Свише по тези земи да се разгръща християнството по специфичен, особено силен и значим начин, така, че да се повдига цялото човечество и да вървим към правомерна положителна еволюция!

Спомнете си колко много имена на хора от източна Европа носят в себе си корена "слав" и "слава" - Вячеслав, Радослав, Мирослав, Слав и прочее (както и топоними като Преслав, Белослав…), все указание за славата, която е слава в Бога и за Бога, защото извън него тя е греховна, порочна и ненужна (а аз имам доверие в гения на народния език). С това припомням колко много са знаците за това, което свързва народите от Източна Европа и ги обединява, сближава, сроднява!

В тези думи на Учителя Беинса Дуно става кристално ясно, че в наши дни Христос е сред кавказката раса и Европа:
"Ние искаме Господ да дойде на земята, но за да стане това, трябва ние да бъдем готови, защото едно време Христос дойде между евреите, но като не бяха готови, създадоха си карма и виждаме какви излязоха последствията. Сега Христос иде между кавказката раса, европейските народи и ако Го не приемат, ще ги завладее жълтата раса и ще ядат бой до олелия. Ще ги сполети най-голямото нещастие, което може да бъде."  (5)


А сега, искам да цитирам няколко източника относно процесите в Украйна:

"- Защо Путин нарича Украйна нацистка държава?
- Очевидно е защо Путин нарича Украйна нацистка държава. Днешната власт в Украйна е в ръцете на хора, които виждат украински национален герой в лицето на Степан Бандера. Той е сътрудничал в периода 1944-1945 г. на Абвера и е подготвял диверсионни групи. Работел е в полза на нацистите. На 9 април 2010 г. Степан Бандера е удостоен посмъртно за Герой на Украйна. Герой на днешна Украйна е и Роман Шухевич, причастен към масови убийства на евреи и поляци. Той е служил във въоръжени подразделения на Третия райх и е бил зам.-командир на специалното подразделение „Нахтигел“. Поляците и руснаците ненавиждат Бандера и Шухевич. Как да наричаме държава, в която национални герои са Бандера и Шухевич, а техните последователи маршируват по улиците на Киев с военна униформа, на която са поставени знаци на СС германските войски и развяват знамена с нацистки пречупени кръстове? Това украинско правителство 8 години изтребва с оръдия и минохвъргачки собственото си население в Донбас."  (1)

„През Втората световна война подходът на нацистите в Западна Европа се различаваше коренно от този в Източна Европа. В Западна Европа нацистите унищожаваха малцинствата, цигани и евреи. В Източна Европа те унищожаваха изцяло славянството за да отворят "жизнено пространство" на Третия Райх.

Бандеровците от "Азов"извършваха геноцид спрямо населението в Донбас. Според Степан Бандера автентичните украинци са със скандинавски или протогермански произход, но за съжаление са се смесили със славяните в лицето на руснаците. Затова Киев наричаше жителите на Донбас "нечовеци", което напомня на расовата теория на нацистите. Създадената ин витро "украинска нация" е въоръжена с расовата теория на Степан Бандера и е конструирана да унищожава рускоговорящите славяни. Това съвсем накратко.“   (2)


image

"След разпада на СССР тази идеология бе подкрепяна от безбройни западни НПО-та в стремежа да се отдели Украйна от традиционните ѝ връзки с Русия. След първата оранжева революция ситуацията започна да излиза извън контрол. Президентът Виктор Юшченко обяви в края на мандата си двамата националисти за национални герои. През 2010 г. съдът в Донецк поде иск срещу това решение. Тогавашният президент Виктор Янукович отмени указа, издаден от предшественика му. 

Украйна започна да се разделя от собствения си национализъм. По време на Майдана през 2014 г. ликовете на двамата се появиха отново, този път като символи на формиращия се „Десен сектор“. Много бързо националистическите групи сформираха бойни отряди, а след това и батальони, които започнаха да прочистват южните и източните части на страната от рускоговорящото население. Те бяха допуснати и до политическия живот, парламента и властта. Тогава се стигна и до въстанията в Донецк и Луганск. 

Европа и САЩ си затвориха очите за бушуващия нацизъм и допринесоха за още по-голямото разделение на Украйна."   (3)


Порошенко стана скандално известен с изказването си за жителите на Донбас, когато властите в Киев спряха да им изплащат пенсиите:

“Ние ще имаме работа - те няма да имат. Ние ще имаме пенсии - те няма да имат. Ние ще имаме подкрепа за децата и пенсионерите - те няма да имат такава. Нашите деца ще ходят в училища и детски градини - техните деца ще седят в мазетата. Защото те не могат да направят нищо. Така ще спечелим тази война”.   (4)


В ролята на д-р Менгеле се изказа Генадий Друзенко - на живо по всеукраинския телевизионен канал той казва, че е ДАЛ ЗАПОВЕД НА ЛЕКАРИТЕ ДА КАСТРИРАТ РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ, ЗАЩОТО НЕ СА ХОРА, А ХЛЕБАРКИ и че трябва да мрат. (6)


Разтърсващи са данните за провежданите от "Азов" детски индоктринационни лагери. (8) Чудя се къде са възпитателите, педагозите, философите, така и не чух техен анализ за душегубителните последици (конкретно) от тези активности!!!

Думи на Ото фон Бисмарк (известен и с прозвището „Железният канцлер, роден 1815г.), които заслужават нашето концентрирано внимание и бдителност, във връзка с актуалните събития:

"Силата на Русия може да бъде подкопана само от отделянето на Украйна от нея
... необходимо е не само да се откъснеш, но и да противопоставиш Украйна на Русия, да хвърлиш две части от един единствен народ и да гледаш как един брат ще убие брат си.
За да направиш това, трябва само да намериш и подхраниш предатели сред националния елит и с с тяхна помощ да се промени самоосъзнаването на една част от велика нация до такава степен, че тя ще мрази всичко руско, ще мрази вида му, без да го осъзнава. Всичко останало е въпрос на време."


Принц Ото фон Бисмарк, който през 1862 г. е призован от крал Уилям I на поста министър-президент на Прусия, след 9 години получава почти неограничена власт като императорски канцлер. Но много преди това, от 1859 до 1862 г., фон Бисмарк е германският посланик в Русия, така че познава добре руснаците и, като талантлив човек, той разбираше каква е силата на руснаците и каква е тяхната слабост. Бисмарк също разбра, че е невъзможно да се победят руснаците с оръжие и затова при планирането на стратегията на Германия канцлерът отделя много усилия за идеологическа война. Всъщност именно той, Ото фон Бисмарк, застана зад идеята за създаване на Украйна и призна, че терминът "Украйна" му е много впечатляващ. На картите на Бисмарк Украйна се простира от Саратов и Волгоград на североизток до Махачкала на юг. Програмата за украинизация е стартирана от Австро-Унгария в края на 19 век и това се основава на повторното идентифициране на малките руснаци и галическите русини в така наречените „украинци“. Фон Бисмарк се грижеше за германския си народ и планира Украйна (покрайнините) като буферна територия, оградата на земите на Австро-Унгария и Германия от Русия, защото „руските пруси винаги бият“, въпреки че - това си струва да се съсредоточи - те не бяха първите, които се включиха във войни. Следователно украинският език, изкуствено създаден на базата на руски, полски, унгарски и няколко други езика, се оказа толкова „хармоничен“. Така беше замислено. Като цяло прословутият „план на Дълес“ е иницииран от Ото фон Бисмарк, въпреки че по неговите дни тук нямаше нищо основно ново: да раздели едно племе (семейство, хора) на съдби, да ги отрови, да ги отслаби по всякакъв възможен начин, да поробва ... (7)

Още един израз на Бисмарк: „Руснаците не могат да бъдат победени, ние това сме виждали от стотици години. Но на руснаците могат да бъдат насадени фалшиви ценности и тогава те ще поразят самите себе си. "


(1) - Боян Чуков: https://vtorifront.bg/article/boyan-chukov-tova-e-fatalnata-greshka-na-zelenski-a-putin-veche-prati-atomni-podvodnici-do-sasch?fbclid=IwAR1NpO5Shi87-yaW3SqTrUOFjboFH3gJd-JVPs1RQEt31yjlgNhfuK9YHBI
(2) - Боян Чуков, фейсбук
(3) - https://bnr.bg/horizont/post/101611192/prekrasniat-nov-svat-i-noviat-stepan-bandera
(4) - Изказването на Порошенко може да се види тук: https://youtu.be/zmhar0J27Hw
(5) - "Да бъдем готови", Беинса Дуно, 28 април 1912.
(6) - Видео: https://www.youtube.com/watch?v=4PMTgjz3jmg
(7) - https://bg.ww2facts.net/17301-who-invented-ukraine.html
(8) - https://bg.ww2facts.net/1414-hitler-youth-in-ukrainian.html

(9) - "Божественият Дух слиза на земята, главно между славянството, и носи новото за всички хора на земята. Той ще се изяви чрез славяните. Какво означава думата „славянин“? – Човек, който слави Бога. Славянин е онзи, който има отношение към славата на Бога. Той е свързан със славата Господня." - Учителя Беинса Дуно

Господи, моля те, напътствай руския и украинския народ да се справят със злото по угоден за Теб начин, доброто да надделее! Води ги в Твоите пътища!


image



Свързани теми:
"Етимология на думата фашизъм и нейната съвременна употреба" https://radoykova.blog.bg/history/2022/06/19/etimologiia-na-dumata-fashizym-i-neinata-syvremenna-upotreba.1822981

"Военната помощ, не е помощ, а прегрешение, опасявам се с тежки кармични последици! Какво (не) бе направено за мира в действителност?" https://radoykova.blog.bg/drugi/2022/04/22/voennata-pomosht-ne-e-pomosht-a-pregreshenie-opasiavam-se-s-.1814809

"Какво трябваше да направи Русия в създалата се ситуация? Трябваше да се бори да бъде морална победителка!" https://radoykova.blog.bg/drugi/2022/02/28/kakvo-triabvashe-da-napravi-rusiia-v-syzdalata-se-situaciia-.1805984




Гласувай:
5




1. radoykova - Българи и руснаци делят обща съдба (омразата срещу руснаците е еквивалентна към българите)
25.08.2022 08:00
Освен данните за избити над 13 000 в Донецк и Луганск мирни граждани след 2014г., да не забравяме за участта на българите в Украйна:

1.Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност;
2.Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014;
3.Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 г.;
4.Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на българския президент;
5.Оскверненият преди 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълта и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“.
цитирай
2. radoykova - Външна намеса
19.09.2022 17:45
В лекция от 12. 03. 1916 г. Р. Щайнер казва:

„Руснаците са миролюбиви. Те няма да водят братоубийствена война по религиозни причини, но зли сили могат да призоват миролюбието им за кръвопролитна война.“

И продължава така:

„Във висша степен е противоестествено, когато руснаците водят война. Безсмислено е да се търсят мотиви за война вътре в руския характер. Те трябва да се търсят в това, което им е натрапено отвън.“
(GA 157 – II лекция).
цитирай
3. radoykova - Цялостно отлично резюме от полк...
14.05.2023 20:50
Цялостно отлично резюме от полковник Дъглас Макгрегър (https://t.me/RosenNachev_chat/66876) за антируската пропаганда на САЩ/Запада и подстрекаване на преврат в Украйна, придвижване на САЩ/НАТО на изток към границите на Русия, игнориране на споразуменията от Минск от Украйна и поддръжниците ѝ и натискане на Русия да защитава себе си и своя народ.

💬„Русия в никакъв случай не е злият агресор в това нещо. Ако не друго, Русия започна операция, която смяташе за необходима, за да защити страната си. Ние работим неуморно поне през последните 20 години, за да подкопаем и отслабим Русия във всичко възможен начин.

...През 2014 г. стана този преврат, който ние помогнахме да организираме и реализираме, който постави на власт хора, които иначе никога не биха стигнали дотам. Тези хора бяха яростно антируски, враждебни към интересите на руската национална сигурност. Насърчавахме това, култивирахме го. Започнахме да наливаме пари в това нещо, наречено украинска армия.

През 2014 г. тази млада украинска армия започна да атакува руснаците в източна Украйна, в републиките Донецк и Луганск. Във времето между първите артилерийски атаки през 2014 г. и намесата на Русия през февруари 2022 г. те убиха 14 000 души.

През седмицата или две точно преди руснаците най-накрая да навлязат (февруари 2022 г.), те изстреляха над 2000 артилерийски снаряда. Всички те бяха истреляни по руски цивилни. Те само технически бяха украински граждани, а всъщност те се самоопределят като руснаци....Руснаците от Източна Украйна са граждани трета или втора класа от години...

...(Относно споразуменията от Минск) Меркел и Макрон признаха, че всичко е измама, че е просто средство за печелене на време за украинците да изградят силите си. На руснаците стана много ясно, че тази голяма сила, която беше добре оборудвана, беше готова да започне атака срещу Русия с цел да смаже руснаците в Луганск и Донецк и след това в крайна сметка да си върне Крим..."
https://www.youtube/watch?v=y4ETJA9g_zE

https://t.me/RosenN
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 277743
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386