Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2020 09:07 - Тия, които са крали, са глупави, но пък и ония, които са ги турили на власт, са още по-глупави
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1450 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 16.05.2022 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За да преценим една ситуация, хубаво е да я разгледаме в по-широка панорама от съпътстващи и свързани явления и събития.

Тази година в САЩ пламнаха уличните размирици и обществен хаос, с доста разрушителен характер, стил trash metal! И това се почна след скандализиращо обществото полицейско насилие. Протести пламнаха и в централна Европа, Сърбия, Беларус. При нас, нещата са по-меки, не е безпорядъкът, който настана в САЩ и документираното за достояние на обществото полицейско насилие на родна почва не бе толкова брутално, като в САЩ, но е факт, че е фактор за възбуждане на всички страсти на възмущение, негодувание и съпричастност към протестиращите.

В съвременни условия, вече е доказана практика, че когато се възцарява контролиран хаос, революции и безредици, там се чувства триумфиращ противникът – носителят на силите на мрака, разполагащ с необходимите пари финансово да стимулира всички тъмни прояви… И погледнете, с избухването на масовите протести, кои се домогват и копнеят да възцарят – тези, които са щедро финансирани по Европейски и световни финансови схеми, тези, които искат въвеждането на недопустими, зловещи и пагубни механизми за заробването на човечеството и то по начин, по който трайно се погубва душата!

Затова, мили протестиращи, ако участвате в тези масови протести, моля да уточните принципните положения, искания, позволения и забрани какво да се случва и какво не бива като категорично се разграничите от тези, които вече се изживяват като господари и си разиграват коня и имат пълната готовност и наличните финансови ресурси да злоупотребят с добрите намерения и пожертвани сили на порядъчните хора, които желаят доброто на родината ни.

Моят опит и гражданска позиция до сега се свежда до това, че винаги съм подкрепяла каузи с ясна тема, с ясни искания, с конкретност и последователност. Няма да изреждам всички каузи, които подкрепих през годините, но ще кажа, че тези обществено значими въпроси винаги са били свързани с обширна просветителска дейност, (прес)конференции, писане на статии, изследване, проучване, публично защитаване на теза, която има обстойни научни, морални и духовни мотиви и основи! По правило, на тези мероприятия се държат речи на висота, които обогатяват познанията на останалите; включват се чистосърдечни, самоотвержени, будни граждани, които с душата си чувстват и разбират за надвисналата опасност и на дела реализират своя принос за възможната добра развръзка от създадената силно проблемна ситуация (често животозастрашаваща).

Моето огорчение от българското общество е, че когато имаше възможност да подкрепи родителските протести за тотална отмяна на ЗСУ и цялото антисемейно и антидетско законодателство, българският народ (в голямата си част) проспа това в дълбок сън, безразличие и апатия този въпрос! За да припомня, ето един запис от 20.06.2020 г., в който проличава отстояването на достойна, морално обоснована и правдива гражданска позиция: https://www.facebook.com/106291197662057/videos/296272144742892
А за малцината доблестни воини в тази толкова тежка битка ще кажа, че имената им са записани със златни букви в сърцето ми и вярвам че към тях и самият Бог гледа благосклонно, защото са достойни за Неговото благоволение!

Аналогично, хората са в екстаз от възторг към немците, които се дигнали да протестират срещу мерките за Ковид-19. А аз се питам, къде бе духът на германския народ, когато тяхна сънародничка, Габриеле Куби, съобщава чрез писателска дейност и публични изказвания за реалностите в образователната им система (моля, който не е запознат, потърсете в интернет какво оповестява Габриеле Куби), къде бяха германците да кажат в един глас и в милионна численост – "това няма да допуснем, това няма да стане"! Нямаше ги, нямаше ги… Това е печалното!
 

В заключение, думи на Рудолф Щайнер:

“Ние хората нямаме за задача да попречим по какъвто и да било начин на въплъщението на Ариман. Нашата задачата е така да подготвим човечеството, че Ариман да бъде преценен по правилния начин. Ариман ще има задачи. Той ще трябва да направи това или онова, а хората ще трябва да оценят и използват разумно идващото чрез Ариман в света. Хората ще могат да го направят само ако са способни да се приспособят по разумен начин към онова, което Ариман вече изпраща към Земята от отвъдните светове с цел да контролира икономическия живот на Европа, без да бъде разпознат. Това не трябва да се случва. Ариман не трябва да контролира икономическия живот на Европа незабелязано. Трябва да се научим изцяло да познаваме неговите особени качества. Ние трябва да сме способни да му противодействаме с пълно съзнание.”

(Събр. съч. 125)


И още по темата:

"Нека приложим Христовото правило в обществения живот. Често ме питат: „Защо България страда?“ Ами че вие поставяте начело на управлението за министър-председател човек с един талант, и искате той да оправи България; че как ще я оправи? Този човек, както казва Христос, трябва да се смъкне и изхвърли вън. За поста министър-председател се изисква човек с пет таланта, не даже с два. Хора с два таланта би трябвало да бъдат жандарми, войници; офицерите трябва да имат по четири таланта; генералите и министрите – по пет, а за царете, които заемат най-високите места в държавата, трябват десет таланта.

България страда – защото начело на управлението ѝ не се поставят хора с пет таланта; често са поставяни с един, и след това ги викат и ги съдят; както виждате, и сега ги съдят. Тия, които са крали, са глупави, но пък и ония, които са ги турили на власт, са още по-глупави. Един човек уславя негоден слуга и очаква от него добра работа, а после се чуди как не се е свършила работата. Трябва да се чудим по-скоро на господаря. И сега в България ние се нуждаем от хора с два, четири, пет, десет таланта. Имаме ли ги, ще бъдем пръв народ в света; не ще има мъчнотии и спънки за нас; дори всички държави да се опълчат против българския народ, няма да успеят. Тогава – аз ви уверявам – никакво нещастие не би ни сполетяло. Затуй молете се да се създадат такива хора. Те ще дойдат. Да турим тия таланти – два, четири, пет и десет – в работа."

„Талантите“, НБ, 10 май 1914 година, Беинса Дуно


"Питам сега: от къде ще дойде спасението на България? Всички казват: ако се свали това правителство, България ще тръгне по-добре. Казвам: 50 години, откакто България се е освободила и през тези години са се сменявали толкова правителства, обаче, България спаси ли се досега? Положението й от ден на ден се влошава. И във Франция, и навсякъде, стават смени на управляващите. Сменяването означава снемане превръзката на един болен, но не означава още онова лекуване, което иде отвътре. Превръзката е само едно условие. Новите управляващи, които идват, трябва да имат пробудено съзнание и такава широта, че каквото предприемат за народа си, да е продиктувано от следния девиз: днес ще извършвам тази работа за Бога! Ако всички служещи, ако всички управляващи биха казвали, че всичко, което вършат днес, ще бъде за Бога, знаете ли какво щеше да бъде положението на България? - Тя щеше да бъде най-малко 99 пъти по-добре, отколкото е сега."

Беинса Дуно, "И земята ще се изпълни със знание", НБ, 1926г.



Тагове:   протести,


Гласувай:
8



1. radoykova - Адв. Петър Николов: Иронията днес е, че много хора не разбират, че протестират, за да заличат собствените си постижения през последната година
11.09.2020 16:45
адвокат Николов припомня протестите от септември 2019 година срещу опитите за промени в Закона за социалните услуги и за въвеждането на възбудилата сериозен обществен скандал „Стратегия за детето“, като съпоставя тогавашните събития с днешните антиправителствени митинги:
https://legalworld/adv-petyr-nikolov-ironiiata-dnes-e-che-mnogo-hora-ne-razbirat-che-protestirat-za-da-zalichat-sobstvenite-si-postijeniia-prez-poslednata-godina?fbclid=IwAR0cin9ow2piDBinpbpZAVNdyLMo0bqFIpnMjouCawYMdYoemKxzkS08Pe0
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 268123
Постинги: 178
Коментари: 323
Гласове: 381