Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2020 13:23 - Всенародното захласване по "пикантните" снимки показва симтоми на идолопоклонничество и духовна нищета
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 783 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 24.06.2020 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Изумена съм колко енергия и внимание ангажираха „пикантните“ снимки, които всъщност са долнопробен ширпотреб за бедните духом. И като ги разгледахте – станахте ли по-добри в нещо, по-красиви, по-здрави, по-смели; помогна ли ви да решите някой от насъщните си проблеми??? И защо изобщо да вярваме че такива снимки се пускат в медийното пространство въпреки/без съгласието на главните действащи лица (т.е. на самите модели за снимка и господарите им зад кадър)?! Защо позволявате за пореден път да ви ограбват идейно, мисловно, душевно-духовно? Защо позволявате да затъвате в това медийно тресавище на деморализираща среда, която трайно и целенасочено подкопава моралните устои и вътрешни сили на всеки добронамерен човек!

Не желая да отделям време за такива пошли, цинични и банални глупости, не се подвеждайте и вие. Нямам нужда да виждам как спи премиерът и какво има в нощното му шкафче за да си изградя мнение за него, защото неговите публични изяви и публична дейност са предостатъчни за съставянето на мнение и изводи. И нещо друго – дори и да е враг, изтъкването на компромати и цинизми от личното пространство на който и да е човек – не е почтено, не е достойно, доказва всеобщ упадък и деградация! Заявявам своята отрицателна позиция към всякаква форма за шпиониране, намеса и разискване на личния живот на индивида, който и да е той, защото това е неприкосновена територия! Въпрос на чест и достойнство е да спазваме този принцип. Съветвам ви с погнуса да отвръщате глава от такъв тип публично въздействие като посоченото, защото това няма да нахрани душите ви, а напротив – ще ги ограби, опустоши и изцапа!

В такива ситуации, разбирам че от полза е било на времето да чета Ницше, прочете/припомнете си следния откъс от „Тъй рече Заратустра“ във връзка със същността на държавата и вестниците, някои от вас ще разберат защо, а на останалите мога само да съчувствам, че плакнат очите си в развращаващата медийна тиня (без да осъзнават какви морални щети това нанася):

Цитат:

За новия идол

Нейде си все още има народи и стада, но не по нашите места, братя мои: тук има държави.

Държава? Що е това? Е, добре! Сега разтворете добре ушите си, за да чуете речта ми за смъртта на народите.

Държава се зове най-студеното от всички студени чудовища. А и студено лъже то. И от устата му пълзи тази лъжа: „Аз, държавата, представлявам народа.“

Лъжа е туй! Творци бяха тези, които създадоха народите и издигнаха над тях повелите на една вяра в една любов: така служеха те на живота.

Рушители са тези, които поставят клопки за мнозина и ги зоват държава: те издигат меч и сто желания над тях.

Където все още съществува народ, той не разбира държавата и я мрази като зъл поглед и грях спрямо нрави и правдини.

Ето какъв знак ви давам: всеки народ говори свой език на добро и зло: съседът не разбира този език. Свой собствен говор е изнамерил той в нрави и правдини.

А държавата лъже на всички езици за добро и зло — а и каквото и да говори, лъже — и всичко, каквото има, откраднала го е тя от вас.

Всичко е лъжа в нея: с откраднати зъби захапва тя, Хищната. Измама е дори утробата й.

Езикосмешение на добро и зло: този знак ви давам като белег на държавата. Истина ви казвам, воля за смърт означава този белег! Истина ви казвам, кой кима благосклонно на проповедниците на смъртта.

Раждат се безброй много хора: за лишните изнамериха държавата!

Вижте само как ги примамва тя към себе си, тези безброй много хора! Как само ги налапва и дъвче, и предъвква!

„На земята няма нищо по-велико от мене: аз съм организиращият пръст божи“ — тъй рикае чудовището. И не само дългоухите и късогледите коленичат пред него!

Ах, дори и на вас, о, велики души, нашепва то своите мрачни лъжи! Ах, то налучква богатите сърца, които щедро се раздават!

Да, също и вас налучква то, победители на стария Бог! Изморихте се вие в борбата и сега само още вашата умора служи на новия идол.

Герои и честни люде би желал да събере около себе си новият идол! С наслада се къпе той в слънчевия блясък на чистите съвести — този студен урод.

Всичко е готов да ви даде той, стига да го обожавате, новият идол: и така той си купува сиянието на вашите добродетели и погледа на вашите горди очи.

За стръв ще ви използва той — да лови многолюдието. Да, пъклен фокус е изнамерен, кон на смъртта, обкичен с божествени почести като с огърлици от звънчета и пъстри мъниста.

Да, за мнозина бе изнамерена смърт, която се себеслави като живот: наистина услуга по сърце за всички проповедници на смъртта!

— Държава аз наричам това, където всички пият отрова — и добрите, и лошите; държава, където всички губят себе си — и добрите, и лошите; държава, където бавното самоубийство на всички носи името „живот“.

Я вижте тези лишни люде! Те си присвояват творенията на изобретателите и съкровищата на мъдреците: „образование“ зоват те своята кражба — и всичко се превръща за тях в болест и напаст!

Я вижте тези лишни люде! Непрестанно те са болни, блюват жлъч и наричат това „вестник“. Поглъщат се взаимно, а дори не могат да се смелят.

Я вижте тези лишни люде! Трупат богатства, а стават все по-бедни с тях. Власт искат те, ала по-напред им е нужен лостът на властта — много пари — тези бездарници!

Вижте ги само как се катерят — тези пъргави маймуни. Те се катерят една през друга и така взаимно се събират в тинята и пропастта.

Към престола се стремят те всички: това е тяхното безумие — сякаш щастието седи на престола! Често седи тиня на престола, а често и престолът — на тиня.

Безумни са те всички за мене: и катерещите се маймуни, и свръхгорещите. Вонее ми техният идол — студен удар; разнасят воня те всички, тези идолопоклонци!

Братя мои, мигар искате да се задушите в изпаренията на зловонията, дъхащи от техните уста и алчните им страсти? По-добре разбийте прозорците и изскочете на открито!

Избягайте от зловонията! Избягайте от идолопоклонството на лишните люде!

Избягайте от зловонията! Избягайте от изпаренията на тези човешки жертви!

Земята има все още свободно място за велики души. Все още са незаети много места за самотници и човешки двойки; около тях се носи лъхът на тихи морета.

Още е свободен за велики души свободният живот.

Наистина който притежава малко, толкова по-малко ще го притежават: хвала на малката бедност!

Едва там, дето свършва държавата, започва човекът, който не е излишен: там едва прозвучава химнът на необходимия човек, неповторимата и незаменима песен.

Там, дето свършва държавата, тъкмо там се вгледайте, братя мои! Не ги ли виждате — дъгата и мостовете към свръхчовека?

Тъй рече Заратустра.

Край на цитата.


За утешение на душата, предлагам една от множеството прекрасни молитви, които е от полза да се четат:
 

Молитва на времената

Господи, Боже мой, Великий и Святий Учителю на всяка любов и мъдрост, на всяка милост и правда, чуй молбата на тези, които уповават на Тебе в това съдбоносно време. Благий Господи, заради Твоята Велика Любов прости прегрешенията на човеците, просвети умовете ни, умий сърцата ни, укрепи вярата ни, пробуди душите ни, да Те познаем всички и да изпълним Твоята Бащинска Воля. Изведи ни из тъмния дол на всяко невежество, гордост и грях. Смири ни и озари ни с Твоята Истина. Дарувай ни Твоята Любов и открий ни правия път на живота. Върни на Земята, Господи, Твоя изгубен мир. Дай светлина на всички, да напуснем всяка лъжа, всяка корист, всяка вражда и насилие, да изчезне завинаги от човешкия ум мисълта за война. Навред да съзнаят народите, че Ти Си Единият наш Господ и Баща, че всички човеци сме братя и Твоята Любов и Твоят Закон са правият път на живота ни. Изпрати, Татко наш, както Си някога пращал, светии, пророци и гении да бъдат глава на народите навред. Предай, според Твоя благ помисъл, Земята да е наследство на кротките и направи любовта на добрите хора да е канара на човешкото братство. Великий Учителю наш, Дух от Всеблагия Бог, възрасти ни за обилна жетва за Святото Божие Дело, за Което Ти работи на Земята. Укрепи ни по Божия План чрез всички Небесни ангели и светии, Които са верни служители от Всемирното Бяло Братство.

Освети ни да работим с всички добри человеци. Предай знание, вяра и сила на Твоите земни сеячи и на всички, които Ти Си призовал за Господа, да изпълним своята задача до край.

Нека народът, сред който работим, избраната челяд славянска, да изпълни Волята Божия! Да бъде славянството светилник и крепост на Божието Дело между народите и да се увенчае с пълен успех Божият План на Земята!

Да бъде Волята Божия! Да дойде Царството Божие и да се вселиш, Ти, Господи, Боже наш, в душите на човеците завинаги!

Амин.

(молитвата е дадена от Беинса Дуно)


Тагове:   медии,   снимки,   папараци,   пошлост,


Гласувай:
3



1. zaw12929 - НЕ ПОДЦЕНАВАИТЕ ДРУГИТЕ- ВИЕ СТЕ ...
24.06.2020 15:14
НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ДРУГИТЕ- ВИЕ СТЕ НАЙ ВАЖНА САМО ЗА СЕБЕ СИ!
цитирай
2. radoykova - До zaw12929
24.06.2020 17:02
Уважаеми zaw12929,

ако под "другите" тълкуваме българския народ - няма подценяване от моя страна, ако го имаше, едва ли бих посветила такава част от времето си, по добра воля да пиша публикации и чрез други дейности да участвам в живота на България; едва ли бих говорила на български; едва ли бих живяла в България... По-красноречиво потвърждение на думите ми, можете да намерите в следните публикации в далеч неизчерпателен обем, ако направите поне минимално усилие да се "разходите" из блога:
http://radoykova/drugi/2019/10/24/s-obich-i-priznatelnost-kym-bylgarskiia-narod-koito-mi-e-dal.1679355
http://radoykova/drugi/2016/01/05/s-obshti-usiliia-bylgariia-moje-da-stane-raiska-gradina.1420003
http://radoykova/poezia/2015/12/31/stihotvoreniia-za-rodniia-krai-krasotata-na-prirodata-l-rado.1418905
http://radoykova/poezia/2015/12/03/stihotvorenie-duhyt-na-bylgarina.1411905

Вашият укор няма основания. Аз само изказвам в публичното пространство своя позиция, която допускам че ще бъда полезна за ценители и търсачи на истината. Прощавайте, но ако целите да сломите моята твърдост в изказа, достойнство, решителност и недвусмисленост - това няма да позволя! Надявам се, с Божията помощ, да проявявам твърдост, смелост, проницателност и неотстъпчивост когато и където трябва. Нядявам се също да проявявам мекота, светлина и обич към всемира когато и където трябва, по такъв начин, че всяко нещо да е на мястото си, на времето си, оправдано по смисъл.

Всичко добро ви желая, а също така, да намерите за себе си отговор на въпроса: а вие какво и кого почитате и цените и по какъв начин.


цитирай
3. kossef - А аз съм от...
16.07.2020 18:13
"любимците" на уважаемата zaw12929. Струва ми се че цитатът-сентенция е двусмислен най малко. Ако егоистичната откровеност - човекът е най-важен за самия себе си - се възприеме от ракурса на нравствено издигнатия Човек... Всъщност излишен софизъм, radoykova. Прости й. На zaw12929.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 267923
Постинги: 177
Коментари: 323
Гласове: 380