Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2019 20:49 - Стратегия по отношение на изготвената стратегия
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 731 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 01.04.2019 21:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Моля подкрепете петицията и становището на здравомислещите българи във връзка със стратегията за детето 2019-2030 тук: https://www.peticiq.com/2019-2030

Няма да анализирам въпросната стратегия, тъй като нещата са ясни, будни граждани пишат, оповестяват, информират. Целта на моето публично обръщение е следното: добре е всеки, който по добра воля се заеме да защитава позиция в подкрепа цялостта на семействата, човешката свобода и съответно - позиция против стратегията, да има непоклатима вяра, воля, сила на духа, смелост, светлина в ума и любов в сърцето.

Пораженческата нагласа би навредила; въпреки целият натиск и напрежение, не бива да говорим сякаш пъклените планове на врага ще се осъществят - не, напротив, би следвало да визуализираме нашата морална победа и добрият развой на събитията (разбира се едновременно със задълбочено разбиране същността на опасният проблем) с ясното съзнание, че зад нас е Истината, нашето Дело е праведно и богоугодно

В тази връзка, ще цитирам Лев Толстой:

"Ние сме се събрали тук за да се борим срещу войната... надяваме се да победим тази огромна сила на всичките правителства, на които парите се измерват в милиарди, а войските в милиони... средството, което е в нашите ръце, макар и единствено, но за сметка на това най-могъщото от всички на света – истината."


Допълнително, в тези години на тежки изпитания, когато мрачните новини се изсипват лавинообразно върху нас, важно е да отделяме необходимото време за светлия пример, вярата в доброто и подсилването на чистото благоговейно чувство, както е описано в следната статия*, ще споделя само кратък откъс от нея:

"Има закон в психологията: Това, за което мислиш, то извайва твоя характер, оказва въздействие върху твоя ум, сърце и воля. Като мислим за добрите хора, ние ставаме добри, доброто в нас почва да се развива. Тоя закон трябва да се приложи във възпитанието. Нали примерът е важен възпитателен фактор? Ако учим живота на велики хора, те оживяват за нас. Те стават един вид жив пример за нас. И така те ни възпитават. „Мислете върху добрите хора – казва Учителят- върху разумните хора, силните хора в света. Те са предметно учение. Ще получите нещо по този начин. Ще развиете нещо в себе си.”

Не бива да позволяваме деградиращата информационна среда да оковава нашите мисли и сърца в поднесените отвън грозни образи. Необходимо е да насочваме вниманието си към градивните, положителни сили, най-вече заради търсеният оздравителен ефект на заобикаляща среда за подрастващото поколение във всяко едно отношение и аспект; дължим на децата приказки, истории, песни и впечатления с хубаво, светло послание.

Да вършим доблестно работата си, помнейки Библейските думи:
„Не бой се, защото Аз съм с тебе; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.”  (Исая 41:10)

image
Рисунка: Наталия Ещенко


Юлия Радойкова


*  https://www.zdravjivot.org/30032/%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%b4-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%83/



Гласувай:
2



1. radoykova - Господи, благослови нашите деца, ...
24.04.2019 09:03
Господи, благослови нашите деца, запази ги от всички злини. Нека те възрастват според Твоята блага воля. Помогни им да развият и разработят дарбите и способностите, които отначало си вложил в техните души.

Формула от Учителя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 275792
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 385