Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 09:30 - Отзвук за концерта "Небето се отваря"
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.08.2017 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От три дена разсъждавам върху преживяното от концерта и считам че се случват феноменални неща. Ако трябва да се изразя с една реплика, то това са думите на Беинса Дуно: „Бъдете като слънцето – давайте.“ Действително, на 29.07 в Градската Художествена Галерия, град Варна, бяхме всички огряни от това духовно слънце, лично аз се чувствам вътрешно обогатена, заредена и мотивирана да вливам в душата си това колосално музикално богатство, което толкова много ми дава! Същественото е, че се случва общуване на душа с душа и се създава жива връзка чрез живо преживяване на музиката, защото само тогава то е пълноценно и истинско, а всеки стерео запис е нещо вторично.

Първият ми коментар, споделен с приятел бе следният: във възторг съм от това творческо обединение, велико щастие е човек да има талант и да го използва за служене на Бога!

image

Ако се огледаме, вижда се че изключително голяма подкрепа идва от професионалните музиканти и имаме удоволствието да чуем тази оперна обработка на песните в качеството на един висок еталон за пеене. Освен професионализма, високо ценя моралния жест на музикантите към общността и ми е много мило че влагат душата си в това, проявявайки разбирането за значимостта и великия принос на музикалното наследие дадено ни от Учителя Беинса Дуно, с посланията и импулсите, които съдържа в себе си.

Задача на всеки ученик е да развива своята музикалност, без значение от нивото на което се намира и да се свързва с възвишени, свещенни текстове и мелодии, които извират от ангелския свят. Беинса Дуно е казал: „Идейни песни на Земята няма, идейни песни има само при Ангелите“. Съответно, това е и метод за измъкване от масово ширещата се съвременна упадъчна музикална среда с деградиращата пагубна роля, която изпълнява като въздействие върху човека!

Няма как да не съм впечатлена от скромността и братския принцип, осъществени чрез „вход свободен“, което е много похвално. Без афиширане, след концерта прочетох от организаторката че събраните средства, оставени доброволно от публиката са за лечнието на нуждаещ се. Така работи Любовта!

Сърдечни благодарности на организаторите и изпълнителите за състоялото се събитие в цялата налична последователност, тъй като всички ние се радваме на периодичност и постоянство в работата по тази инициатива!

image

Цитат от Беинса Дуно:

„Всички окултни школи на миналото и днес си служат с музиката като метод за възпитание и самовъзпитание. Ако човек употреби един от музикалните методи за трансформиране на съзнанието си, за половин или един час ще бъде в друга гама на Живота, далеч от своята мъчнотия. Сега именно, при условията, в които живеем, трябва постоянно тониране, а музиката, това е един от Божествените методи за тониране. Ако някой изпее упражнението Бог е Любов както трябва, той ще се преобрази – каквито болки има, ще изчезнат, ще бъде радостен, весел и ще се подмлади.

Музиката трябва да остави у човека едно радостно чувство във възходяща степен, чувство на творчество.

Нека всеки сам си каже: Аз трябва да стана музикант, аз трябва да обичам, аз трябва да мисля право!

Казано е в Писанието: „Пейте и възпявайте Господа в душата си.“ Аз пък казвам: пейте и възпявайте Господа с Духа си, с душата си, с ума си и със сърцето си. Всичко у вас, от краката до космите на главите ви, всичко да пее!“

 

В родината на Орфей, обединението започва чрез музиката
и както се вижда - по много достоен и красив начин. Надявам се да реализираме плодотворна, богоугодна работа в сплотени групи от съмишленици и в други направления с обществена полза.

Благодаря!


Запис на концерта в две части може да бъде прослушан тук:
Летен концерт "Небето се отваря":
https://www.youtube.com/watch?v=LuQD2ODB_sE&t=29s
https://www.youtube.com/watch?v=d2jo3WZU-h0



Автор: Юлия Радойкова




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 267900
Постинги: 177
Коментари: 323
Гласове: 380