Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2017 21:29 - Карма (разказ по действителен случай)
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1518 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.07.2018 15:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Беше приятен летен ден на село в Русия. Всичките багри, звуци и ухания на заобикалящия природен свят сякаш подканваха хората към дейност, тъй като естествената природа изобилно влива животворна сила в човека с чудесата, които му поднася. Членовете на едно семейство тъкмо бяха приключили с обяда си и в тази идилична атмосфера на уют и благополучие, мъжът насочи вниманието си към гледката през прозореца. Панорамата бе изпълнена с безброй сладкопойни птички, които изнасяха своя тържествен концерт и волно кръжаха из светлия и широк небесен простор. В този миг господинът бе посетен от идеята че има хубава пушка и би било добре да я изпробва: “Колко вълнуващо, пък и да влезе в употреба купеното ново оръжие! Ей сега ще се позабавлявам!" - каза на себе си главата на семейството и с трепет пристъпи към изпълнение на замисленото. В стаята седеше малко момиченце, което вътрешно се възмущаваше на разигралата се сцена пред очите и, но не пророни и дума.

След известно време, стрелбата по птичките приключи така както приключва и всяко друго мимолетно увлечение. Всеки се разшета по задачи и се очертаваше ползотворен ден. Лятното слънце напичаше добре; жегата и жаждата подсетиха мъжа че има голям (многолитров) бидон с квас и е добра идея да отвори един за да се наслади на любимата и традиционна руска напитка. С ентусиазъм и с предвкушение колко добре ще се рахлади с този квас, той посегна да отвори тапата на бидона, с която беше херметично запечатана, а материалът на целия този съд бе от метал. Мигновено, още при първата проба да отвори този бидон се чу силен изстрел и господинът изхвърча назад, падайки на земята с рана точно в десятката на челото, от която тръгна да шурти кръв. Когато дошъл докторът, казал че от този удар едва не бил строшен черепа на пострадалия, отървал се на косъм от фрактура.

Какво се бе случило? Практически погледнато, оказало се че именно този бидон с квас е бил в процес на ферментация в резултат на която се сгъстили газове под силно налягане и отварянето на тапата подействало като малък взрив и изстрел. Философски погледнато, от този миг нататък мъжът спрял да се забавлява с пушката завинаги. А малкото момиченце получило нагледно потвърждение за действителността на кармичния закон във Вселената и след много години, тази вечер, драги читателю, реши да го сподели с теб!


Автор: Юлия Радойкова

image



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 268241
Постинги: 179
Коментари: 323
Гласове: 381