Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2016 10:19 - Какво се случва в Германия?
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1863 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 16.08.2019 19:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За съжаление, мрачните прогнози за ситуацията в Европа във връзка с  миграционния наплив се реализират. Споделям тук интервю с Виктор Сайбел, който разказва какво представлява Германия днес, активист и оратор на антиимиграционните протести. По негови думи, в тази държава цари диктатура, самият той е репресиран заради мнението, което има. Изслушвайки интервюто, мисля че сами ще се убедите, че той е един трезвомислещ, доброжелателен човек, който съвсем обективно споделя за реалните опасни процеси, проявяващи се в Германия и света. Виктор споделя, че политиката и общественото устройство на Германия са изцяло подчинени на САЩ; германският народ е разделен на две; мас медиите обработват съзнанието на хората по крайно манипулативен, удобен за властта начин.

Тук, освен видео е поместен и самият текст на интервюто.


По традиция, в този блог винаги ще търсим (аз и вие) и духовно-научното обяснение на заобикалящата ни реалност. В този смисъл, мога да препоръчам тази публикация на Март Атанасов: "Заговорът срещу Източна Европа".


Колкото и проницателни и правдиви да бъдат анализите за съвременната ситуация в Европа, те ще бъдат повърхностни и лишени от реални решения на проблемите, ако не се задълбочим в духовно-научното познание.

Бих попитала всички ужасени от сегашната ситуация и конкретно от престъпните деяния на мигрантите в европейските градове, бяха ли ужасени, когато в Европа:
- Кончита Вурст стана символ на поп музиката и културата;
- се прие ново законодателство в областта на семейния кодекс, легитимиращо сексуално извратеното, аморално поведение;
- целият апарат на властта, всички структури, медии и обществени звена от мейнстрийма работят от дълги години, последавателно и настойчиво за тоталната подмяна на ценности, на понятия за нравственост, морал, благоприличие, добродетелност, въздигайки в култ "нови" ценности;
- приеха Ужасяващи стандарти за сексуалното възпитание на деца в ЕС;
- бяха допуснати да се реализират доказано гибелни за Земята и човечеството практики на добив за шистов газ в редица европейски държави като Полша, Румъния, Великобритания, Германия...;
- допуснаха се ГМО насаждения на редица култури, продажба на ГМО храни и фуражи с позволението на ЕС;
- системното прилагане на chemtrails;
- надвисналата заплаха от сключването на договора TTIP прогресира;
- повечето европейски държави са членки на НАТО и активни участници в провежданите от тази организация войни;
- и други подобни разрушителни процеси.


"Ако искаш да унищожиш един народ без война, направи прелюбодейството и голотата общоприети сред младото поколение".

Всички тези изброени неща не са щрихи от дистопичен роман, а съвременни процеси, които вещаят гибел, крах, падение във всички отношения и сфери на обществения живот. Чудовищният материализъм предизвиква изравнително действие - изплащане на заработената карма.
Както виждаме, този ужас се разпростира над Европа и света под формата на
процес в развитие с прогресиращ характер и с внезапни фази на забавяне и ускоряване.

Тук е моментът да припомня следните думи на Рудолф Щайнер:

"събитията винаги протичат така, че това, което идва на физическия план, първо е живяло духовно, имало е духовна връзка с хората, първо е живяло в човешките мисли, и едва после се появява в човешките действия." (събр. съч. 177, 8)
 
С което искам да кажа, че за да анализираме съвременните събития задълбочено, има смисъл да анализираме целия предшестващ политическо-социален и духовен живот на Европа с оглед на нравствено-моралното ниво на съзнание, степента на развитие на общността.


Още по темата с акцент върху духовния аспект на тези въпроси в публикацията от блога: Европеецо, изпий лекарството на самокритиката!




Гласувай:
4



1. schumpov - Този добронамерен Виктор руснак ли ...
06.01.2016 11:59
Този добронамерен Виктор руснак ли е?
цитирай
2. radoykova - Този добронамерен Виктор руснак ли ...
06.01.2016 13:16
schumpov написа:
Този добронамерен Виктор руснак ли е?

По начина на говорене, струва ми се, че руският език му е майчин. В такъв случай, приемаме, че той не е автентичен германец. Вероятно човекът, който има смелостта да каже истината за политическо-социалната обстановка в Германия и да понесе съответните последици за себе си от този акт е от рускоезично потекло. Дали самите германци спят, дали се пробуждат, дали вземат поука, дали осъзнават какво се случва, дали виждат причинно-следствените връзки - не знам.
цитирай
3. radoykova - зависимостта на медиите и моралният упадък, който е факт още преди миграционните вълни
09.01.2016 08:33
"Последната вълна от групови изнасилвания и издевателства, които са се случили в новогодишната нощ в Кьолн вече е тема №1 в европейските медии. Съществена подробност е, че публиката научи за това седмица по-късно.

Страхът и автоцензурата в западноевропейското публично пространство отдавна взеха чудовищни размери. Политически коректното говорене днес доказано уби свободата на словото. Медийната среда на Запад има тежки морални извращения. Големи немски медии се извиниха за мълчанието си и това, че четири дни са крили новината… от страх. (...)
... Кончита Вурст като нова ценност. Всъщност жената-мъж беше първото послание, което изпрати Европа към света. Това беше визитната картичка, която видяха по мобилните си телефони хората из пустини, джунгли и заснежени планини. Снимка сякаш правена на късната Римска империя – декаденс, слабост, разгул. Меркел свърши останалото – покани ги и те дойдоха."

Цялата статия: http://www/2016/01/08/merkel-e-opasna-za-ciala-evropa/
цитирай
4. radoykova - Огромна беда в Германия! След вс...
10.01.2016 18:03
Огромна беда в Германия! След всичко случващо се там, човек трудно намира спокойствие в ежедневието си. Ще ми се да предложим реално решение, но когато нещата опират до духовно израстване и повдигане за справяне със ситуацията – това означава, че предстои дълъг, труден процес. Няма как да скрия емоциите си. През 2005г. имах уникалното щастие да посетя тази страна, бях много очарована от всичко видяно и преживяно като впечатления, останах с щастливи лични спомени. По-късно през годините, когато научих, че тази очарователна за мен страна е позволила дупченето за шистов газ, а също така и научих за сексуалната индоктринация на децата – разбрах, че немският народ върви към сериозен упадък и срив, преживях дълбоко разочарование от развитието на нещата в Германия. Сега сме свидетели на целия този ужас, случващ се там! Но държа да отбележа, че ужасът бе започнал много преди „инвазията“ от мигранти и считам, че това е важна отпорна точка в съжденията за събитията към днешна дата. Искам и да отбележа, че мнозина германци имат дълбок нишан в душата си от двете войни през XX век и със сигурност не желаят трета. Мнозина германци не желаят да бъдат врагове с Русия, защото са си научили урока от миналото. Горчивината, която изпитват от ПСВ и ВСВ ги тласка към противоположния полюс – търсят приятелство, близост, братство с руския народ. И тъй като съм живяла в Русия, мога да потвърдя, че тези чувства са взаимни от страна на руския народ към германския. В същото време, Германия е на колене пред САЩ политически, което е голяма беда за тях. Много ми се иска връзката на централна с източна Европа да се заздрави и одухотвори в светлината на духовната наука, за което, се надявам пробудените души да съдействат и помагат. С най-топли чувства, пожелавам да бъде осъществено приятелството и братството, проникнато от Христовия импулс между централна Европа и източна Европа (Русия, България и пр., с обединителното название „славяни“, което има духовен смисъл).
цитирай
5. radoykova - статия за взаимовръзката между подготвяното ТТIP и мигрантската криза
17.01.2016 10:03
"Случайно или не, по това време започна и мигрантската криза.

Залети от стотици хиляди имигранти, европейските общества трябваше да се справят с нов сериозен проблем. Трансатлантическото споразумение и съмненията, свързани с него, отстъпиха на заден план. Кой би мислил за бъдещ търговски договор, когато в Париж убиват хора, а в Кьолн насилват жени? Либералната наивност на толерантните европейци започна да се трансформира в негодувание към неблагодарните имигранти.

Много е вероятно това да е една от ползите от мероприятието “мигрантска криза“. Създаване на нова опасност с цел отклоняване на вниманието от другата заплаха, надвиснала над европейските държави."
http://www.memoriabg/2016/01/16/zapochna-vtoriat-etap-ot-plana-za-evropa/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 277517
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386