Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2016 16:48 - Изборът, който всеки от нас прави по отношение на пастирите, които развращават
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1528 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 01.01.2016 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Уважаеми читатели,

В отговор на всички президентски речи всяка новогодишна нощ, предлагам на вашето внимание следната молитва (плюс съответен кратък анализ):



МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Дадена от Учителя Беинса Дуно през 1900 г.

 

1. Към Тебе отправям гласа си, Отче Святий и праведни, към Тебе, Който си подарител на всяка благост и милост, и Който даваш живот и радост на Твоите деца.
2. Ти, Който ги утешаваш на всяко време. Ти, Който ги избавяш от ръката на техните утеснители и им даваш духовна свобода.
3. Подари и на мене днес Твоята благодат и ми дай Твоята сила и мъдрост, която да ме ръководи и крепи да върша делото Ти, Отче мой и Господ мой.
4. Всяко добро даване идва от Тебе. Ти, Който си виделина на всички, Ти знаеш, че имам нужда от тебе, благослови ме, просвети ме, освети ме.
5. Дай да се събуди духът на този народ. Да се обърне към тебе и да потърси Твоята помощ.
6. Господи, Боже мой, избави го от всичките му лоши водители, които го развращават.
7. Дай му учители и пастири според сърцето си, които да го ръководят в пътя на Истината.
8. Моля ти се, отхвърли това бреме, което лежи отгоре ни, Господи, прати повече виделина в сърцата ни. Научи ни пътищата Си.
9. Господи, Ти си чул, че Твоите пастири развращават Твоето паство. Ти си чул, че не ги водят на добри пасища.
10. Припомни обещанията Си. Прати работници в тази Твоя нива. Прати мъже избрани и изпитани помежду тоя народ. Господи, избави ги от тая духовна сиромашия.
11. Господи, посети владиците на този народ и виж що вършат, свести ги, защото са заспали. Ти имаш сила, Ти имаш власт да сториш това. Защото чинът е свят.
12. Господи, Ти си научил що върши държавният глава на този народ, когото по милост си крепил.
Неговите подвластници всички са се развратили, станали са крадци и разбойници. Всички сеят семето на разврата. Те ми препятствуват винаги да посея нещо добро.
13. Господи, низрини ги вкупом, да се свестят и покаят от лошите си пътища.
14. Господи, да дойде Твоето Царство помежду нас. Да се всели Твоят Дух помежду ни.
Стори ни добро според величието на милостта Си и ни избави зарад Името Си.
15. Бъди сега благословен Ти от мен, Господи, Царю мой. Благословено да е Твоето Име сега и во веки. Амин.




Ще споделя с вас, че колкото повече се докосвам до Словото на Учителя, толкова по-осезаемо усещам с каква проницателност той е знаел за великите, големи изпитания, на които сме и ще бъдем подложени и изхождайки от това, той е направил всичко възможно за да ни предпази, информира, помогне в уякчаването на волята ни, просветляването на ума ни, изчистване на сърцето ни и изпълването му с Любов в най-висшия смисъл на това понятие.

Вчера, в новогодишната нощ, тази молитва ми подейства като мехлем, който лекува рани, като ободряващо средство, което дава тласък напред, като слънчев лъч в мрака. С други думи, почувствах благотворното й въздействие на трите сфери: воля, сърце, разум.

Няма да се спирам подробно защо тази молитва е толкова актуална за нашата текуща политическо-социална реалност. Искам да апелирам към вас:

пазете високия идеал в душата си, отстоявайте високия морал, отстоявайте християнските ценности в живота, както в личен, така и в обществено-политически и духовен аспект.


"От горе" (висшите духовни йерархии) знаят кой какъв е и какво е положението на изтерзаните, онеправданите и оскърбените долу на Земята; знаят кой е измамник, кой праведен. Вярвам, че Небето очаква нашите горещи и искрени молитви. Вярвам, че Небето очаква от нас да направим правилния избор, този избор, който е морално и духовно непоклатим. Вярвам, че Небето очаква да види плодовете на нашите добри дела.

Имаме шанс да използваме Божественото Учение за нашето повдигане. Имаме шанс да се очистим и освободим от тези, които сеят семето на разврата и се мислят за вишегласие.
Кураж, воля и духовно прозрение в избора, който ще направим!
Време е да се определим: ще слугуваме ли безпринципно на пастирите, които развращават, ще им ръкопляскаме ли, или напротив - решително и окончателно ще скъсаме с тяхната власт над нас, в поиск на ПРАВДА и СВОБОДА според Божествените закони.


Честита Нова Година!



Автор: Юлия Радойкова




Гласувай:
2



1. ekzoter - Господ Бог
01.01.2016 17:31
Господ Бог каза на жената: "Ще поставя вражда между тебе (доброто) и змията (хитростта) и между твоето семе (доброто) и нейното семе". Вие ще и смачкате главата. А змията беше най-хитрата от всички. Но понеже тя живее във всеки един от нас, борбата е индивидуална вътрешна до постигане на съвършенство, но това с молитви не става. Трябват дела на яве. Външна и вътрешна проява на индивида.
цитирай
2. radoykova - отговор
01.01.2016 17:45
ekzoter - да разбирам ли, че подценяваш значението на молитвите?! Това означава, че сме на коренно противоположни мнения, защото аз пък достигнах до Истината, че изричането на молитва е най-висшият човешки акт. Именно това свещенодействие определя характера, вида на нашите дела, на които ти залагаш. Допълнително, никъде не съм омаловажавала значимостта на делата! Но да си припомним, че Майка Тереза се е молила по 4 часа на ден, за да може да си върши работата. Самият Христос се е молил на Отца си редовно!
цитирай
3. django - Милитвата е наистина хубаява. Към ...
01.01.2016 19:26


Към Езотер.

Спасението не е чрез дела за да не се похвалим, а чрез вяра и благодат за тези които повярват в Божият син, искрено се покаят за греховете си и започнат нов живот на чисто според Божията воля. Никакви дела не могат да ни оневинят. Животъ е дар и той се дава даром от Бога на тези които намира достойни.

Какво знае човек за животът и вселената и какво може да научи, освен пътят към спасението и вечният живот, посочен ни от Творецът?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 275797
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 385