Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2015 15:06 - Филм, предсказващ кървавия петък в Париж (коментар)
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 1123 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 27.02 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Тъкмо публикувах днес тема за вредното въздействие на визуалните технологии и попаднах на тази статия, която допълва по категоричен начин мнението ми относно филмите с насилие:

"
Зловещ предвестник на ужаса в Париж се оказва френски филм, който е трябвало да излезе на екран на 18 ноември. Продукция "Made in France" се рекламирала из цяла Франция с провокативен плакат на Айфеловата кула, очертана с "Калашников". 

 

Събитията обаче изпревариха филма, чиято премиера е отменена, а плакатите свалени, пише писателката Филипа Хаукър в smh.com, цитирана от "Стандарт". 

"Made In France" е в съавторство от френския режисьор Никола Букриев, бивш журналист и продуцент, режисирал редица трилъри, включително Le Convoyeur и Cortex.

Сюжетната линия на филма е за мюсюлманска журналистка, Сам, която под прикритие се опитва да проникне в джихадистки групировки в парижките предградия. Тя се сближава с група от четирима млади мъже, които се планирали да създадат хаос в сърцето на френската столица.

"Made In France" имаше проблеми с премиерата си тази година, след нападенията над Charlie Hebdo през януари."

image

Предполагам че първата идея, която ни хрумва на всички относно тази новина е че тези, които са създали филма са знаели какво е запланувано да ни се случи. Така, понякога във филмите има илюстрирани реални бъдещи планове, които да бъдат упражнени върху човечеството.

Но ще насоча вниманието Ви към един друг аспект.

Зловещ предвестник на ужаса в Париж се оказва френски филм“ се казва в статията. Искам да попитам – нима това е единственият предвестник? А не са ли всички филми с жестоки сцени, насилие, смърт, извращения и всякакъв вид ужаси в колосални размери, показани и гледани от хората главно с цел „развлечение“ – предвестници за разруха и нещастие по света? Ще отговоря защо се явяват точно такива.

Работата по такива филми, тяхното излъчване и гледане има разрушителен и пагубен ефект върху хората. Тази деформация на финните тела (особенно астралното където са страстите) и на сетивата, това вътрешно замърсяване и инфектиране с нечистотии от изгледаните сцени, по един или друг начин се отразява върху поведението, светоусещането и световъзприятието на зрителя. Инспирация и подбуда за тези зловещи и ужасни филмови продукции се явяват определен вид тъмни същества. Едно от притеснителните неща е фактът, че при съответните картини, които допускаме да видим и преживеем, в нас нахлуват тези същества:

Понеже тези същества живеят изцяло във външните възприятия, упражняват влияние върху нашите външни възприятия. Не е безразлично дали човекът страстно насочва погледа и копнежите си към нещо отвратително, низше или го привлича красивото и благородното в света. Според това върху човека въздействат добри или зли сатурнови същества. С жаждата, с която човекът тук всмуква някакво сетивно впечатление, в него се промъкват различни същества – с хилуса венерини същества, а с лимфата астрални същества. Винаги има конкретни последствия, когато погледът се насочва към дадено сетивно явление. С всеки поглед възприемате делата на духовни същества. Видите ли красива, благородно представена картина, към вас протича не само това, което е видимо, но с това, което виждате, във вас навлизат духовни същества. Слушате ли чувствена музика, към вас се насочват също духовните сили от сатурновите същества. Особено силно е въздействието на сетивните впечатления, които определяме като мирис. С миризмите човекът всмуква невероятно голяма сума от действия на духовни същества.

Характерното за тези същества е, че също и те не мислят за нищо особено, но търсят особено възприятията, които за нас хората са ужасяващи, отвратителни, потрисащи възприятия. Те им носят наслада, в която се завират…“ 
Рудолф Щайнер, събр. съч. 98

 


Продукция "Made in France" се рекламирала из цяла Франция с провокативен плакат на Айфеловата кула, очертана с "Калашников" се казва още в статията. Ако се възмущаваме на събитията от 13.11.15, то защо приемаме такъв вид послания и материали за нещо нормално?! Да, всеки филм е послание. Всеки филм въздейства, като в случая въздействието е почнало с тиражирането на самите плакати на този филм, които имат недвусмислен информационен замисъл и заряд! Помислете какви пагубни мисъл-форми са това! Каква отрицателна колективна концентрация на енергия! Каква масова визуализация с разрушителен ефект! И тя наистина е масова, защото броим всички засегнати пасивни и активни участници: както зрителската публика, така и всички работещи този "занаят". Сами разбирате колко голяма се получава бройката на „облъчените“.  Нормално ли е да се приветстват такива послания, да се поощрява производството на такива продукции и да се съучаства пасивно в ролята на доброволни зрители?!

Наскоро беше Хелоин. Що за явление е това хората да се маскират като жертви на насилие или пък като злодеи при положение, че това си го имаме неподправено и натурално било то из земите на Сирия, било из Украйна и на много други места из планетата! Какъв е смисълът да се пръскат хората с фалшива кръв (от цвекло вероятно) заради „тържеството“, като на лице имаме истинска пролята кръв и то в големи количества! Един празен маскарад, който на фона на съвременните проблеми на човечеството меко казано мяза на гротеска! Какъв е смисълът да се почитат тъмните същества на 31.10, при положение, че тези същества в наши дни тържествуват и пируват съвсем действително! Тук вече е време всеки да се отърси и да разреши въпроса за себе си – от кой отбор е. За мен най-нормалното нещо, особено с оглед на съвременната световна ситуация, - на този ден да бъде отделено време за чистосърдечна молитва с призив за укрепване на волята и духа, за просветление на ума и сърцето, изпълването им с любов, така че да служим достойно на Господа и да сме в правия път; да се подготвим с необходимите мъдрост и търпение за преживяването на Адвента, в очакване на Рождество Христово. 

Аналогично на този пример, питам какъв е смисълът от този филм след като не желаем такива неща да се случват реално и се ужасяваме от тях. Чувството на ужас би следвало да започне от факта на самото производство и освобождение на такива мисъл-форми, послания и идеи, които имат свой съответен размер на въздействие и материализиран ефект.

 

Благословии за Земята


Да бъде мир на Север, да бъде мир на Юг, да бъде мир на Запад, да бъде мир на Изток. Да бъде мир в четирите елемента, в космическия ефир, който обхваща всичко. Да бъде мир за всички създания - видими и невидими, в световете им и елементите им, да бъде мир за Ангелите и Девите им, да бъде мир за нас, които ги съпътстваме

(казва се, като се обръщаме към посочените посоки последователно и със сключени ръце).
Учителя Беинса Дуно



Автор: Юлия Радойкова


Коментар за случилото се в Париж на 13.11.15 можете да прочете в публикацията от блога: "Европеецо, изпий лекарството на самокритиката".






Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 277778
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 386