Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2015 12:14 - Сбогом, изкопаеми горива!
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 740 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 11.03.2021 17:27


Възнамерявам да публикувам цитати от духовните извори, в търсене на насоки и взаимовръзки със съвременните практики за добив на горива.

"Някой мислят, че са господари на земното богатство, но те се лъжат. Знаете ли какво нещастие донесоха въглищата на човечеството? И добрият, и лошият живот на предпотопните животни, превърнали се вече във въглища, се внесе в човешкия живот. Лошите духове, които бяха във въглищата, чрез изгарянето им се освободиха и днес хората се намират в чудо - не знаят как да се справят с тях. Спасението им е в растенията. Те трябва да се умножават, за да погълнат излишната въглена киселина от въздуха. Само така животът ще се нормализира. В бъдеще хората трябва да заместят въглищата с електрическа енергия."
Беинса Дуно, Сърцето и умът, Утринни Слова, София 17 октомври 1937г.



В "Апокалипсисът на Йоан" (GA 104) на стр. 279, 280 ми се открои следния цитат по темата:

"А сега нека си припомним, какво казахме за нашата Земя. Ние помним великия момент на Голгота. Ако тогава някой ясновидец би наблюдавал Земята отдалеч, още в мига, когато кръвта потича от раните на Спасителя, ясновидецът би установил, че се променя цялата астрална аура на Земята. От този миг насам, Земята е проникната от Христовата Сила. И един ден, благодарение на това събитие, Земята отново ще се съедини със Слънцето. Тази сила непрекъснато ще нараства. Тя е тази, която ще предпази нашето етерно тяло от втората смърт. Христос все повече и повече се превръща в Дух на Земята и истинският християнин, вслушващ се в думите: "Който яде хляба Ми, той Ме тъпче с нозете си", вече гледа на Земята като тяло на Христос. Като планетарно тяло, Земята - макар и отскоро - е тяло на Христос. Христос, като Дух на Земята, един ден напълно ще се съедини със Земята. А един ден, когато Земята напълно ще се съедини със Слънцето, великият Дух на Земята, Христос, ще бъде отново Дух на Слънцето.
Да, тялото на Земята ще се превърне в тяло на Христос. И хората трябва да обработват това тяло. Те са започнали тази работа още със слизането си на Земята. В древните предания хората често откриват подробности, на които не обръщат достатъчно внимание, понеже не знаят за какво става дума. Например в персийските легенди се разказва, че след като са изгубили своето ясновидство, хората се превръщат в същества, които "пробождат" Земята. От този момент насам, живеейки така, сякаш пробождат, т.е. обработват Земята, или казано с други думи, пробождайки Христовото тяло, те престават да виждат Силите и Съществата, които ги ръководят, и преди всичко, престават да виждат Христос.
"


До кога все така???

image



На конференцията във Варна (2011г.), посветена на шистовия газ, Филип Филипов каза:
"Специалистите, учените, философите, хората на мъдростта и на знанието вече трябва да организират това човечество в тази посока, че ние да имаме много по-чисто, по-екологично и благородно отношение към нашата планета."




Автор: Юлия Радойкова





Гласувай:
2



1. radoykova - невидимата връзка между шистовите формации и растителния свят на планетата
14.02.2021 18:58
„Растенията нямат астрални тела в себе си. Земята обаче е обкръжена от астрална атмосфера. Тази астралност се проявява напълно, когато растенията цъфтят и плододават. Следователно целият растителен свят на Земята всъщност има едно единно астрално тяло, което никъде не се проявява в самото растение — или поне съвсем малко, когато цветът преминава в плодообразуването, което по същество подобно на облак се носи над растителността и стимулира цъфтене и плодообразуване. Това, което се развива там, би трябвало да залинее в себе си, ако не бяха налице силите, които се излъчват от скалите на шистовите формации.

Следователно в шистовата формация намираме всичко онова, което има стремежа да превърне цялата Земя в един организъм. В действителност трябва да разглеждаме растенията по отношение на Земята подобно на нашите коси за нас, хората, като нещо единно. И това, което държи здраво цялата организация на Земята, са силите, които се излъчват от скалите на шистовата формация.“

Рудолф Щайнер, 2 юли 1922 г. Дорнах, част от лекционния цикъл „Човешки въпроси и мирови отговори“, Събр. съч. 93а
цитирай
2. radoykova - ще дойде време, когато хората ще престанат да употребяват въглища, нефт и да секат горите
10.03.2021 07:06
"Има и много други недъзи, които трябва да се отстранят – ще дойде време, когато хората ще престанат да употребяват въглища, нефт и да секат горите, защото ще свалят атмосферното електричество от горните атмосферни слоеве и ще могат да го употребят."

Учителя Беинса Дуно, Акордиране на човешката душа, том III, Словото ще даде живот
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 275420
Постинги: 182
Коментари: 327
Гласове: 385